Manchester United har brukt enorme summer på spillerkjøp under Louis van Gaals ledelse. Men vi kunne snakket om langt høyere summer. Torsdag kom det frem at Manchester United bød 1,8 milliarder kroner for Neymar i fjor sommer.

— Manchester United er laget som bød 1,8 milliarder kroner for Neymar, sier faren til Neymar, Neymar Santos, til den spanske radiostasjonen Cadena COPE.

Dette bekrefter spekulasjoner i engelske medier fra sist sommer.

Neymar Santos avslørte først at det var kommet et monsterbud på Neymar da han forklarte seg i retten tidligere i uken, men det er først nå han letter på sløret om hvilken klubb det dreide seg om.

— Neymar er lykkelig i Barcelona

Neymar junior og Neymar senior utenfor rettslokalene i Madrid. Foto: NTB scanpix

Neymar senior forteller imidlertid at spilleren som ble kåret til verdens tredje beste spiller i 2015 ikke har noe ønske om å flytte på seg.— Han har to år igjen av kontrakten, men dere kan alle ta det med ro, for sønnen min er lykkelig her, sier han.

Gareth Bale ble i 2013 tidenes dyreste fotballspiller da Real Madrid hentet han fra Tottenham. Han skal da ha kostet 800 millioner kroner, 953 millioner kroner etter dagens kurs.

Neymar og faren har denne uken svart for seg i rettssalen i Spania.

Brasilianeren og hans far ble nylig dømt til å betale én million kroner til Brasil for skatt de skylder fra 2007 og 2008. Torsdag forrige uke tapte 23-åringen ankesaken.

Denne uken måtte han forklare påstander om bedrageri i forbindelse med overgangen fra Santos til Barcelona i 2013. Etter høringene denne uken, vil en dommer avgjøre omNeymar-saken skal fortsette i retten, ifølge NTB.