– Vi håper at både Andreas Lie og Sten Grytebust blir friskmeldt til søndagens kamp mot Stabæk. Det ser lovende ut for begge, sier keepertrener Frank Mathiesen i AaFK.

Onsdag ble Grytebust kjørt knallhardt på trening av Mathiesen, og han så overhode ikke ut til å være hemmet av kneskaden han pådro seg mot Strømsgodset 16. mai.

– Litt irriterende å bli skadet, for det er jeg ikke vant med. Jeg har vel satt ny rekord i antall spilte kamper på rad i eliteserien med over 130 strake kamper, men alt har en ende. Det er «kult» å ha rekorden, men noe mer er det ikke, sier Grytebust.

Fra seriestart av i 2011 og fram til 16. mai-kampen i år var Grytebust fast inventar i AaFK-buret.

— Det kan ikke ha vært så greit å være reservekeeper, siden jeg aldri ble skadd, smiler han.

– Kan stå

Frank Mathiesen kjenner Sten bedre enn noen andre trenere, og han mener at Grytebust kan stå mot Stabæk.

VIL LA TRENERNE FORTSETTE: Sten Grytebust i aksjon mot Strømsgodset. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– For Sten handler det mest om at han stoler på kneet sitt. At han nå har vært ute i en måned betyr egentlig lite, siden han er såpass rutinert, mener Mathiesen.Grytebust var raskt inne i garderoben og fikk på en ispose på kneet sitt etter onsdagens trening.

– Dette var ukens hardeste økt for meg. Nå er jeg veldig spent på hvordan kneet takler denne treninga. Det kan selvsagt skje at det blir hevelse i leddet, det får jeg vite om ikke så lenge.

– Hva tror du selv?

– Jeg vet faktisk ikke. Jeg må se det an utover i uka, kanskje vi ikke tar avgjørelsen før på lørdag.

Fire kamper ute

Sten har stått over tre seriekamper samt cupkampen mot Hødd. Og på disse kampene har det blitt én seier, én uavgjort og to tap. Blant annet mot Hødd i cupen.

– Andreas Lie og Helge Sandvik har klart seg godt mens jeg var ute. Men klart det føltes surt å ryke mot Hødd i cupen, fastslår Grytebust.

Som ikke vil si noe om sine framtidsplaner akkurat nå, selv om han ofte har gitt uttrykk for et ønske om å få prøve seg utenlands.

Ikke rette tidspunkt

– Dette er ikke det rette tidspunkt til å si noe om framtiden. Nå fokuserer jeg kun på å komme meg tilbake som AaFKs førstevalg i mål, så får vi ta det derfra.

På onsdagens trening var alle med, unntatt Aron Thrandarson. Han fikk seg en smell på trening tirsdag.