IRLAND – BOSNIA-HERCEGOVINA 2-0, sammenlagt 3-1

Etter 1-1 i den første kampen var det Bosnia som hadde presset på seg foran returmøtet i Dublin. Bortelaget måtte ha mål, ellers ville Irland være i EM-sluttspillet.

Martin O'Neill klarte det som Per-Mathias Høgmo ikke maktet, å få landet sitt til EM. Foto: Lee Smith, Reuters

Oppgaven ble ikke enklere da Irland fikk et feilaktig straffespark midtveis i 1. omgang. Ervin Zukanovic fikk ballen skutt opp i armen fra kort hold, og dommer Bjorn Kuipers pekte på straffemerket til store protester fra bosnierne.Jon Walters satte ballen utagbart til side for keeper Asmir Begovic, hans tidligere lagkamerat i Stoke.

Nå måtte Bosnia ha ett mål bare for å få ekstraomganger. Dette så lyst ut for Martin O'Neills Irland.

Walters igjen

Irland tettet godt igjen bakover og var nådeløse fremover. Jon Walters avgjorde det hele med sin 2-0-scoring 21 minutter før slutt. Et frispark endte på bakerste hos Walters, som banket den inn via stolpen.

Minutter senere kom Shane Long helt alene med keeper, men lyktes ikke i å sette inn vertenes tredje for kvelden.

På overtid skjøt Ibisevic i tverrliggeren for Bosnia.

Dette blir Irlands tredje EM-sluttspill. Irene var også med i 1988 og 2012. Til EM i Frankrike er også Nord-Irland kvalifisert.

De to siste EM-plassene avgjøres tirsdag kveld. Da spilles Danmark – Sverige og Slovenia – Ukraina.