For Finland: Joona Toivio spiller trolig for Molde mot Tromsø fredag. Deretter venter landslagssamling i Finland. For Finland: Joona Toivio spiller trolig for Molde mot Tromsø fredag. Deretter venter landslagssamling i Finland. Foto: SCANPIX

Toivio frykter at han vrakes på landslaget

Molde-spilleren i troppen til Finlands skjebnekamp i EM-kvaliken.

MOLDE (Rbnett): Joona Toivio er tatt ut til Finlands treningskamp mot Estland (9. juni) og EM-kvalifiseringskampen mot Ungarn (13. juni).

— Vi må vinne mot Ungarn for å ha en sjanse til å ta tredjeplassen og få omspill. Dette er en stor og viktig kamp for Finland. Vi har gjort det veldig dårlig fram til nå, sier midtstopperen.

Han har spilt alle kvalifiseringskampene, men ble byttet ut i pausen da Finland tapte 1-2 borte mot Nord-Irland i mars.

Skyld i målet

— Treneren (Mixu Paatelainen) mente jeg hadde skyld i det ene målet, jeg mener vi var to som måtte dele på ansvaret. Så jeg vet ikke om jeg får spille. Akkurat nå har jeg en følelse av at jeg ikke kommer til å starte, sier Toivio.

Halvveis i kvalifiseringa ligger Finland på fjerdeplass i gruppe F, fire poeng bak nettopp Ungarn.

Toivio har fått mye spilletid i MFK-forsvaret etter at Even Hovland dro til Tyskland i fjor sommer. Han skulle likevel ønske at han var enda oftere på banen.

Bytter ofte

— Molde bytter ofte på laget. Det er noe jeg må venne meg til fordi vi har så mange gode spillere. Det er ikke enkelt, det er helt sikkert. Noen ganger er det frustrerende, og det skulle bare mangle. Spesielt hvis du synes du har gjort en god kamp og blir satt ut likevel. Men det er treneren som bestemmer og det må vi alle leve med. Så enkelt er det, sier finnen, som har kontrakt med MFK ut sesongen 2016. 27-åringen mener Molde-laget virkelig er i ferd med å finne seg sjøl etter en varierende åpning.

— Vi har sett veldig bra ut i det siste, både på trening og i kamp. Jeg er helt trygg på at vi kommer til å fortsette å prestere, sier Joona Toivio.