Allerede en uke etter at NM-gullet 2014 var i boks, var jeg i styrkerommet i DNB Arena for å være fysisk forberedt til Champions League.

Champions Hockey League er et nytt konsept som bygger på det som tidligere har vært European Trophy, hvor de beste lagene i Europa samles for å måle krefter. La meg bare understreke med en gang at dette er et kraftig steg opp fra Continental Cup hvor vi ble historiske som første norske lag til å vinne.

Ingen ambisjoner om å vinne

Vi er David som skal opp mot Goliat, og vi har ingen ambisjon om å vinne denne turneringen, men vi er her som massive underdogs som har en ambisjon om å overraske disse europeiske topplagene og vise at vi kan konkurrere med dem.

Tittelen som regjerende norgesmestere har ikke særlig høy respekt her ute, men med Continental Cup-seieren i fjor og forhåpentlig en god deltakelse i CHL (hvor vi håper på å ta en skalp eller to), ønsker vi å sette norsk klubbhockey på det internasjonale kartet.

Vi er David som skal opp mot Goliat.

Vi skal ut i seks kamper, tre borte og tre hjemme. Vi er i skrivende stund i Finland for å møte Tappara Tampere før vi skal fly videre til Tsjekkia og Trinec. Jeg vet ikke helt hva vi møter, det eneste jeg vet er at lagene kommer til å være gode. Det vi vet om Tampere så langt fikk vi bekreftet av isen på dagens istrening.

Dårlig is

Den er drit dårlig! Det er visst kjent rundt om i Finland at isflaten her i Tampere er vanvittig dårlig. Derfor har Tampere spesialisert seg med et deffensivt system. De ønsker å være gode i midtsonen og vinne pucken der og kontre. Når isen er som å spille på Mosvatnet, er det vanskelig å spille teknisk krevende ishockey. Det er visstnok her Tampere spiser opp motstandernes gode spillere og presser dem til å gi dem overganger. Det blir en nøkkel for oss, ikke bare mot Tampere, men også mot Trinec og Bern.

På internasjonalt nivå blir du knallhardt straffet for overganger og situasjoner hvor motstanderen kan angripe med en eller to mann mer. Det blir derfor utrolig viktig for oss å få dem til å føle det som om at de alltid angriper mot et lag som er i balanse med fem mann som sitter i trynet på deg så fort du får pucken.

Mål om å vinne

Jeg skrev tidligere at vi er massive underdogs, men vi har likevel som mål om å vinne noen kamper og sette oss i respekt i denne turneringen. Motstanderne vi møter er antageligvis større, sterkere, raskere og er bedre betalt, så hva er det da som heller vår vei i disse kampene? Laget! Du skal aldri undervurdere hardt arbeid og en gjeng som jobber sammen. Det finnes mange gode spillere rundt om i verden som går dit de får mest penger og som spiller for seg selv. I Stavanger Oilers spiller alle for hverandre fordi vi vet at det er på denne måten vi får mest ut av oss selv og laget. Dette er oppskriften til Petter Thoresen som har ført til ett seriegull, tre NM-gull og en Continental Cup de siste tre årene. Oppskriften er enkel men drittjobbene må gjøres. Det er kanskje dette kameratskapet vi har opparbeidet sammen gjennom hardt arbeid som er vår største styrke.

Når vi skøyter ut på den isen i Champions League, gjør du det med kameratene dine ved siden av deg. De samme kameratene som var der og løp ved siden av deg opp Vålandsbakken eller slet seg gjennom crossfittreningene med deg.

Treningsgrunnlaget er lagt, nå er det bare å gå ut og nyte at vi sammen har kommet til et sted hvor vi får representere norsk klubbhockey internasjonalt. Kom igjen boys, det er dette vi har trent for!