Pinlig cuptap for Solskjær

Lille Brattvåg sto for sensasjon.

Publisert:

Ole Gunnar Solskjær og Molde er ute av NM. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel

BRATTVÅG-MOLDE 1–0 etter ekstraomganger

I fjor spilte Brattvåg IL i 3. divisjon. I år spiller de i 2. divisjon.

Og onsdag nådde fotballeventyret i den lille sunnmørsbygda nye høyder. Selveste Molde og Ole Gunnar Solskjær ble beseiret i cupen.

Det sto 0–0 etter 90 minutter. Første ekstraomgang så også ut til å ende målløs. Men like før dommeren blåste i fløyten, scoret Daniel Stensøe etter en corner.

I den siste ekstraomgangen jaget Molde febrilsk etter en utligning. Solskjær skrek instrukser fra sidelinjen. Men det ville seg ikke.

  • Før Brattvåg-skrellen ble Tom Nordlies Skeid først ut med å slå ut et eliteserielag. Les mer her.
Les også

Tom Nordlie detonerte cupbomben

Slik forklarer Solskjær nederlaget

Dermed kan ikke Molde revansjere fjoråret, der det ble semifinaletap for Lillestrøm.

– Det er en fortjent seier til Brattvåg. De kjempet oss ut av stilen, blokkerte og ofret seg. De gjorde alt som skulle til for å holde nullen. Vi har heldigvis en keeper som holdt oss inne i kampen. De hadde fortjent flere mål, og dette var en realitetssjekk for mange av oss, sa Solskjær til NTB.

Molde-manageren holdt ikke igjen på rosen da han fikk spørsmål om Brattvågs prestasjon.

– De prøver å spille, tror på seg selv og spiller med selvtillit. Det er ikke et lag som legger seg bakpå bare for å forsvare seg til seier. Når de får maks uttelling, og vi ikke får det, er ikke forskjellen i norsk fotball større.

Sterk lagoppstilling

Molde hvilte flere av sine beste spillere fra start. Men det manglet ikke på profilerte navn i startoppstillingen:

Andreas Linde, Christopher Telo, Ruben Gabrielsen, Babacar Sarr, Petter Strand, Christoffer Remmer, Etzaz Hussain, Tobias Svendsen, Daniel Chima Chukwu, Ibrahima Wadji, Mattias Moström.

I andre omgang kom Mathias Normann, Eirik Hestad og Fredrik Brustad inn.

Uansett lagoppstilling, var det ventet stor klasseforskjell mellom lagene. Med sine 2500 innbyggere er Brattvåg den minste bygda i norsk toppfotball (nivå 1, 2 og 3).

Da seieren over Molde var et faktum, var det voldsomme kontraster på Sunnmøre. De gulkledde Brattvåt-spillerne løp ekstatiske i alle kanter, mens Molde-spillerne falt sammen på bakken i fortvilelse.

  • Lille Brattvåg har betydelige investormidler i ryggen. Les mer om den spesielle klubben i denne artikkelen: – Det er mot naturlovene.
Publisert: