Fredrik Semb Berge (til venstre) fikk bryne seg på Daniel Agger (til høyre) da Liverpool møtte Brøndby i København i sommer. Nå blir de lagkamerater. Fredrik Semb Berge (til venstre) fikk bryne seg på Daniel Agger (til høyre) da Liverpool møtte Brøndby i København i sommer. Nå blir de lagkamerater. Foto: NTB SCANPIX

Nordmann om sjokkovergangen: - Kan ikke få en bedre mentor

Fredrik Semb Berge ønsker å lære av Brøndby-klare Daniel Agger.

Barcelona har etter sigende vært interesserte i å hente Daniel Agger fra Liverpool denne sommeren. Lørdag bekreftet imidlertid den danske klubben Brøndby at det er de som har sikret seg Agger.

Agger har i en årrekke vist seg som en habil Premier League-stopper, men velger altså nå å spille på et mye lavere nivå, i klubben der han startet sin proffkarriere.

I Brøndby vil Agger kunne danne stopperpar med norske Fredrik Semb Berge, som kom til Brøndby fra Odd denne sommeren.

Han er henrykt over at Agger er klar for klubben.

— Viser hvor mye klubben satser

— Det viser bare hvor mye klubben vil satse. Dette er en stor signering for Brøndby, og fantastisk for supporterne, sier Semb Berge til aftenposten.no.

Semb Berge håper Agger kan gjøre ham til en bedre stopper.

— Det er klart det er masse jeg kan lære av ham. Han har opplevd masse på fotballbanen. Jeg kunne nesten ikke fått en bedre mentor, og en fyr du kan lære av, enn ham, sier Semb Berge.

Har spilt alle kampene

Den norske 24-åringen har spilt samtlige av Brøndbys fem seriekamper denne sesongen og håper nå at han og Agger vil danne stopperparet fremover.

— Det gjenstår å se om jeg vil spille fast fremover. Det skal være bra konkurranse om plassene i en klubb som Brøndby, det er opp til meg å vise meg verdig en av de to plassene. Det har jeg lyst til, og det tror jeg at jeg kan klare, sier den tidligere Odd-spilleren.

Han er fornøyd med starten på oppholdet i Danmark og har merket seg forskjellene fra den norske Eliteserien allerede.

— Jeg gleder meg til å fortsette, det vi har begynt på her i Brøndby er veldig spennende, sier Semb Berge.

— Den danske serien er et bittelite steg opp fra Tippeligaen. Det er ofte litt mer ballbesittelseorientert fotball her. Man holder mer på ballen, og det er litt flere spillere som kan gjøre det lille ekstra, sier Semb Berge.

Brøndby er nummer seks på tabellen før søndagens hjemmekamp mot SønderjyskE.