— Kapasiteten er redusert litt, men det er også muligheter for å øke den helt opp til 18 000 hvis vi gjør svingene om til ståplasser, sier styreleder Ole Rugland i Viking Fotball ASA.

I kapasiteten på 13 800 er det lagt opp til rundt 1400 VIP-plasser. Det er totalt 27 såkalte firmalosjer, men ingen av dem skal brukes når kampene går. Også alle VIP-plassene skal ha sin sitteplass på tribunen.

Holder tett om priser

Rugland og Viking-direktør Bjarne Berntsen ønsket på mandagens presskonferanse ikke å si noe om prisnivået på firmalosjene.

— Men to ting er sikkert: Dette åpner både for helt nye sponsorkonsepter, og det gjør det også mulig å differensiere billettprisene i mye større grad enn det som er nå. Men i utgangspunktet skal det ikke bli mye dyrere for den vanlige supporter å se Viking, sier Berntsen.

- Uavhengig av spillersalg

— Målet på sikt, og det som er meningen med hele stadion-byggingen, er at VIP- og sponsorkonseptene skal bli så lukrative for oss som klubb at det gjør den daglige driften uavhengig av spillersalg, slik det har vært de siste årene, sier Rugland.

Byggingen av det nye stadionet starter så snart reguleringsplan og rammetillatelse er ferdig behandlet i de kommunale organene — trolig i mars neste år. Håpet er å ha stadion klar til seriestart i april 2004. — Det er en tøff tidsfrist å bygge et stadion på 13 måneder, men vi har blitt fortalt at det er fullt mulig, sier Rugland.

Tre entreprenørselskaper skal legge inn anbud på byggingen, og fristen er i månedsskiftet november/desember.

Stadionet er tegnet av Signatur Arkitekter i samarbeid med amerikanske NBBJ.

Kostnadsrammen er på 160 millioner kroner.

Alt om Stadion-saken