Olav Terjeson Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Olav Terjeson Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Foto: NTB scanpix

TV 2 mister norsk fotball: - Vi strakk oss langt

Partnerskapet mellom TV 2 og norsk fotball er slutt etter 2016.

— Vi strakk oss langt for å sikre oss norsk fotball, og vi er skuffet over at vi ikke nådde frem, sier Olav Terjeson Sandnes, konsernsjef og sjefredaktør i TV 2 til Aftenposten.

— Det er slik i dagens TV-bransje at rettigheter er noe man leier for avgrensede perioder, og vi var forberedt på at dette kunne skje denne gang, legger han til.

- Hvilke konsekvenser får dette for TV2?

— Det er for tidlig å si. Vi har hatt et godt partnerskap med norsk fotball over en tiårsperiode, og vi er stolte av å ha forvaltet rettighetene på en god måte. Vi har jo fremdeles rettighetene for 2016. * Bakgrunn: Discovery kjøper rettighetene til norsk fotball

- Hvordan kommer dere til å behandle norsk fotball redaksjonelt etter 2016?

— Det norske folk er opptatt av norsk fotball, og det er viktig nyhetsstoff. Det vil vi definere det som også etter 2016. Vi kommer helt sikkert til å bry oss om norsk fotball etter at vår periode er over.

Sportsredaktør: - Stille i TV 2-huset i dag

- Dere kjøpte C More, blant annet for å samle norsk fotball. Hva skal dere gjøre med C More etter 2016?

— Det er også altfor tidlig å si hva som vil skje med C More etter 2016. Det finnes mange andre rettigheter, og vi får se hva som skjer.

- Brukte dere for mye penger på å sikre dere Premier League til at dere hadde råd til norsk fotball?

— Premier League og norsk fotball er to helt forskjellige beslutninger. Det er avgjørelser som tas hver for seg. Men vi strakk oss altså langt for å få norsk fotball.

- Discovery har kjøpt rettighetene for 2017-2022. Er du overrasket over at det ble en så lang kontraktsperiode?

— Nei, det er jeg ikke. Det var åpnet for en lengre periode i anbudsokumentene.

TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther røper at kanalen var langt unna konkurrentens avgjørende bud.

– Vi er selvfølgelig skuffet over å ikke ha fått rettighetene. Vi strakk oss langt, men var likevel langt unna, uten at jeg vil kommentere noen sum. Dette ville vi ha tapt penger på, sier Jan Ove Årsæther til NTB.

Han beretter om nedtrykt stemning på TV 2-huset torsdag.

– Det er stille i dag, sier Årsæther.