Tromsdalen-Fredrikstad 1-1

TUIL ARENA (iTromso.no): For like før pause i Tromsdalen fikk midtbanespilleren drømmetreff fra 25 meter. Fra hjørnet av sekstenmeteren klemte Kristoffersen i lengste kryss bak FFK-målvakt Jon Masalin.

– Det var deilig å se den gå i vinkelen. Det var nok mitt beste mål i førstedivisjon så langt, se Kristoffersen til iTromsø etter kampen.

Scoringen sørget for at TUIL gikk til pause med en 1-0-ledelse, etter en jevnspilt førsteomgang.

Etter sidebytte var Fredrikstad det førende laget, og fikk på mange måter en fortjent utligning kvarteret før slutt.

Eliteseriepotensial

Gjestene fra Plankebyen var nærmere tre poeng enn ”Dalingan” i sluttminuttene, men det endte med poengdeling.

– Det er alltid kjedelig med uavgjort når vi har ledet kampen. Men vi møtte et godt lag som gjorde ting vanskelig for oss, sier Kristoffersen.

Selv møtte han gode skussmål fra trener Håvard Fjellvang, som ledet TUIL-laget siden Gaute Helstrup ble utvist mot Alta for én uke siden.

– Han fikk til et skikkelig kremmerhus. Endelig fikk han til et slik skudd i kampsituasjon. Vi har sett at han har en kvass skuddfot på trening, sier Fjellvang til iTromsø, som ser et stort potensial i den unge midtbanespilleren.

– Han kan nå langt og bør ha som mål å spille i eliteserien innen tre år, skryter Fjellvang.

Jobber hardt

Kristoffersen tar imot Fjellvangs ros med åpne armer.

– Det er hyggelig å høre slike ord. Jeg har naturligvis som mål å spille på et høyest mulig nivå, og det er noe jeg jobber hardt mot, sier 21-åringen, som har kontrakt med TUIL ut 2015-sesongen.

– Så jeg stresser ikke, men jobber målbevisst mot å utvikle meg til en bedre fotballspiller, legger Kristoffersen til.

Foruten gårsdagens scoring gjorde han en god figur på TUILs midtbane mot opprykkskandidaten. Som resten av laget måtte han jobbe knallhardt i forsvar utover i kampen, da Fredrikstad la press på hjemmelaget.

Over streken

Gårsdagens ene poeng gjør uansett at TUIL nå er over nedrykksstreken i førstedivisjon, for første gang siden 9. juni. Etter at Alta kollapset fullstendig borte mot Kristiansund, er TUIL nå på plassen over Alta på flere scorede mål. Det kan dermed gå mot en tett og jevn høst for TUIL, i kampen for overlevelse i førstedivisjon.

– Det blir viktig å vinne flest mulig hjemmekamper fremover samt plukke poeng på bortebane. Da skal vi klare å berge plassen, slår Kristoffersen fast.

Neste mulighet for TUIL er kommende helg. Da tar de turen over til Alfheim til et realt byderby.