OBERSTDORF (adressa.no): Mens Calle Halfvarsson og Dario Cologna fortalte om sine opplevelser under Tour de Ski-prologen på pressekonferansen lørdag, tastet Petter Northug intenst på sin mobiltelefon. Hva som er det første han ser på i etterkant av konkurranser, vil han ikke svare på.

— Det vil du ikke vite, sier han hemmelighetsfullt til adressa.no.

Se video i vinduet over

Northug er langt mer åpenhjertig når det gjelder den sportslige biten. Lørdag gikk han inn til tredjeplass, drøyt fem sekunder bak Dario Cologna, på åpningsdistansen i Oberstdorf. Svenske Calle Halfvarsson snek seg så vidt inn foran Northug og ble nummer to.

— Jeg prøvde å åpne forholdsvis kontrollert og gå på tunge gir, og prøve å skyte fart over kulene på førsterunden. Jeg ga fra meg litt mye på førsterunden, sier Northug til adressa.no.

Sprengte høydegrense

— På andrerunden ble det en kamp på flatene og i enhver bakke. Jeg klarte ikke å jage så mye som jeg ønsket og det ble litt stakkato. Da klarte jeg ikke å ta de sekundene som jeg la igjen på førserunden, legger han til.

Northug fortalte fredag til Adresseavisen at han hadde ladet opp til Tour de Ski på Berninapass i Sveits, et nytt sted for ham, hele 2350 meter over havet.

Han fortalte også at han under Tour de Ski ville komme til å gå fortere enn han har gjort tidligere denne sesongen, både på distanserenn og sprint.

Overskuddet på vei

— Jeg gjorde det i dag, men det skal vel ikke så mye til. Jeg hadde mye trening i kroppen før jul. Nå begynner overskuddet å komme. Først og fremst er svaret i dag at det er litt for tidlig etter høydeoppholdet. Jeg bodde veldig høyt, påpeker Northug.

Spenningen før søndagens jaktstart er om Dario Cologna vil forsøke å gå fra resten av feltet fra sin tetposisjon.

— Jeg er spent. Martin (Johnsrud Sundby) er oppi der og det er mange gode løpere som kommer til å jage for å ta igjen Dario. Jeg tror ikke folk forventer at jeg skal gjøre så mye. Hvis jeg er pigg så kan jeg bidra i letterrenget. Jeg skal ha fokus på å ha en sterk sisterunde, slik at jeg ikke havner for langt bak i sammendraget.

Positivt for Rønning

Niklas Dyrhaug gikk inn til 14. plass, mens Eldar Rønning fikk en oppløftende 15.-plass på skøyting.

— Det føltes bra. Nå har jeg sluppet opp etter å ha trent mye i jula. Jeg må være på pallen tidsmessig og prøve å hente inn mest mulig på søndagens jaktstart, sier Rønning til adressa.no.