Kampene mellom IFK Göteborg og AIK byr alltid på fulle tribuner og mye nerver og drama. Så også i kveld.

43.000 tilskuere hadde tatt turen innenfor portene på Friends arena i Stockholm. Premissene var enkle: AIK ville være likt med ledende Norrköping med seier, mens IFK med seier ville være poenget bak.

Det eksploderte på stadion etter 19 minutter da Heinok Goitom sendte hjemmelaget i ledelsen. Et langt innkast fra Mohammed Bangura endte til slutt opp i beina hos Goitom som fikk ballen i mål.

Ropte "tjukkas" etter treneren

På svensk tv gikk diskusjonen om innkastteknikken til Bangura kvalifiserte til feilkast, da det kunne se ut som han ikke hadde begge beina i bakken da ballen forlot hendene, men dommer godkjente målet.

Ledelsen skulle dog ikke vare lenge. Minuttet etter utlignet Gustav Engvall, etter at AIKs forsvar rotet det skikkelig til for seg selv.

En som fikk gjennomgå av hjemmefansen på Friends var IFKs trener Jørgen Lennartsson. Først feiret Bangura foran den tidligere Stabæk-trener da AIK tok ledelsen, før hjemmefansen sendte obskøne tegn og rope "tjukkas" etter bortelagets sjef, ifølge Expressen.

Brustad med kjempesjanse

Men det var Lennartsson og hans lag med blant andre norske Haitaam Aleesami som skulle få det siste ordet.

13 minutter inn i andre omgang var Gustav Engvall på plass igjen. Med en iskald avslutning i lengste hjørnet sendte han IFK-leieren til himmels.

AIK satte inn en sluttspurt, og den norske innbytteren Fredrik Brustad fikk en stor sjanse på en retur fra motstanderens keeper, men ballen spratt litt for høyt for Brustad.

— En kjempesjanse for Brustad. Han burde kanskje tatt den ned på brystet i stedet for å skyte på direkten, sa de svenske kommentatorene da reprisen rullet over skjermen.

Men det gjorde han ikke, og dermed endte det 2-1 til bortelaget i en kamp som gikk uten tribunebråket som har preget svensk fotball de siste årene.

— En fantastisk og fortjent seier i dag. Tre magiske poeng! Takk til alle engler som møtte opp, skriver Haitam Aleesami på sin Twitter-profil.