FRISK ASKER – STAVANGER OILERS 3-7 (1-2, 1-4, 1-1)

Henrik Solberg satte det femte målet til Oilers i kveldens kamp mot Frisk Asker. Et noe utradisjonelt mål til en back å være. Solberg kom nemlig helt alene med Frisk Askers målvakt, i det som kalles en breakaway.

Solberg spilte opp til Lars-Peder Nagel i midtsona, før han selv satte fart. Frisk Askers back sto opp på Nagel, og etterlot rom bak seg. Dermed var det åpent fra blålinja og inn for Solberg. Han satset, og fikk pucken tilbake fra Nagel. Alene med keeper skjøt Solberg knallhardt til side for målvakten.

Gullhjelm-jakt

— Jeg veit jo at jeg ikke har noe krydder, så jeg bare skjøt. Det var morsomt at den satt når jeg først fikk muligheten på den måten, sier Solberg, som laget sitt andre poeng i kampen. Han hadde også assist på målet til Peter Lorenzten (2-1).

I gledesrusen gikk Solberg rett bort til benken:

- Kan jeg få gullhjelmen nå? spurte Solberg med glimt i øyet.

Gullhjelmen bæres av den som til enhver tid har flest poeng. Oftest er det en forward som topper poengstatistikken.

— Derfor hadde det vært morsomt om jeg hadde fått den. Det er gode sjanser for å få den i første seriekamp og første sluttspillkamp, men jeg fikk den dessverre ikke, sier Solberg, skuffet, men smilende.

For den er det Christian Dahl-Andersen som får, etter sine to scoringer.

Grei førstematch

Uansett var Solberg godt fornøyd med 7-3 og tre poeng i serieåpningen.

— Det var en helt grei førstematch. Vi starter dårlig, er gode i den andre perioden og går litt ned igjen i den siste. Det er ikke bra, men vi teller poengene, sier Solberg.

— Det er alltid vanskelig å komme hit, legger Solberg til.

Oilers møter Stjernen i DNB Arena førstkommende torsdag. Laget som Vålerenga banket 12-0 på søndag.