Sesongavslutningen mot Hovding ble en kamp Vidar-tilhengerne gjerne skulle hatt flere av i løpet av sesongen.

Dessverre har dette ikke vært tilfelle. Det unge og urutinerte Vidar-laget har misbrukt mange gode muligheter, og har seg selv å takke hvis laget rykker ned. Bare tynn teori kan redde laget: Både Stabæk og Molde må rykke ned fra eliteserien. Da redder Vidar sin plass i 2. divisjon.

Klarte ikke tre på rad

De to siste årene har Vidar klart å redde seg selv ved egen innsats. Denne gang gikk det ikke.

Etter en nervøs 1. omgang kom ledermålet til Dag Åsmund Strøm som en forløsning, og Trond Debes satte fart i de helrøde. Målene kom i én omgang hvor Vidar slapp seg mer løs og spilte noe laget kan:

Angrepsfotball

Med innbytter Bendik Baasland i forsvaret ble Hovding effektivt stanset.

— Jeg var skuffet over Vidar i 1. omgang at de ikke trykket mer på, men til gjengjeld var de mer aggressive etter sidebytte, sier Hovding-trener Trond Egil Soltvedt, som er ønsket i Hovding også neste år. Alternativet er en distriktstrenerjobb sammen med blant annet Erik Mykland.

- Trist nedrykk

Hele Vidar-menigheten var på plass på Lassa lørdag med patriark Aage Brandeggen og biskop Ernst Baasland i spissen.

— Dersom det til slutt blir nedrykk, er det trist for dette unge Vidar-laget som har muligheter til å bli et habilt lag etter hvert, sier Baasland.

Tidligere Vidar- og Viking-trener Kjell Inge Olsen håper klubben får beholde dagens A-tropp.

— Da er ikke et comeback i 2. divisjon så veldig langt unna, sa Olsen.

Æresmedlem Kaare Lindboe var også veldig skuffet etter kampen.

— Jeg er så skuffet at det går tid før jeg kommer over det, men vi må ikke miste hodet og handle overilt. Styret planlegger det hele fornuftig, mener Lindboe, mens Aage Brandeggen mener 3. divisjon vil passe Vidar økonomisk bra.

Geir Aage Brandeggen gir seg uansett som trener for A-laget etter to sesonger.

Treneren gir seg

— Jeg har vurdert min situasjon og funnet ut at jeg er nødt til å være mer sammen med familien. Jeg har tre små barn på to, seks og sju år. Det finnes en grense for hvor mye jeg kan være borte, sier Brandeggen, som la opp som spiller i 2000. — Vi er blitt et bedre lag etter hvert, men framstår fortsatt noe uferdig.

Nestformann Helge Rein Østbø visste allerede i september at Vidar må på trenerjakt.

— I morgen er det styremøte, og vi har innkalt den harde Vidar-kjernen for å høre deres mening om hva vi vil i fremtiden, sier Østbø.