– Jeg tenkte det kunne være litt artig med en aprilspøk. Derfor la jeg ut melding på facebooksiden vår lørdag om at de som kommer på Haslum-kampen vår i morgen, kan hente gratis sesongkort i infoskranken i pausen, forteller Jostein Sivertsen.

Kolstad håper på mer å juble for etter onsdagens møte mot Haslum i sluttspillets andre kvartfinalekamp. Her feirer de seiren over FyllingenBergen tidligere i sesongen. Foto: Morten Antonsen

– Gikk ei kule varmt

Den meldingen fikk også speaker på eliteseriekampene til både Byåsen og Kolstad, Anders Bergheim, med seg.

– Jeg skjønte jo at det var en aprilspøk da jeg leste den, forteller Bergheim.

Men da han var speaker under Byåsens kamp mot Larvik dagen etter, formidlet han tilbudet om gratis sesongkort på Kolstad-kampene til de 2700 tilskuerne i Trondheim Spektrum.

– Det gikk ei kule varmt da Byåsen-kampen gikk mot slutten. Jeg skulle minne publikum om Kolstad-kampen og kom til å nevne det jeg hadde lest om gratis sesongkort dagen før, forteller Bergheim.

2700 tilskuere møtte opp i Trondheim Spektrum for å se Emilie Hegh Arntzen og Byåsen spille mot Larvik. De fikk høre av speaker at det var mulig å få gratis sesongkort til Kolstads kamper under Kolstads kamp mot Haslum onsdag. Den beskjeden har vist seg å være resultatet av en aprilspøk på avveie. Foto: Christine Schefte

«E du toillat?»

Han tenkte ikke mer over det, før han fikk melding fra en bekymret Kolstad-leder mandag.

– Jeg blir lett engasjert, og det er ikke ofte jeg husker hva jeg sier under en kamp. Men denne kommer jeg nok til å huske, ler Bergheim som har vært speaker for elitehåndballen de siste fem-seks sesongene.

For Sivertsen ville gratis sesongkort til 2700 tilskuere betydd cirka fire millioner kroner i tapte inntekter neste sesong.

Kolstads spill har variert denne sesongen. Laget til Tom Kåre Nikolaisen endte på sjuendeplass i serien, men tok seg jublende til semifinalen i cupen. Onsdag har klubben mulighet til å ta seg til semifinalen i sluttspillet etter at de slo Haslum i den første av tre mulige oppgjør sist onsdag. Foto: Morten Antonsen

– Jeg fikk noen meldinger lørdag da jeg la ut meldingen. «E du toillat? Gi bort så mange sesongkort?» Men så fant de jo ut hvilken dag det var og skjønte at de hadde gått på en aprilspøk, forteller Sivertsen.

Plaster på såret

At det hele ble gjentatt 2. april, var ikke helt som Kolstad-lederen hadde planlagt.

– Jeg ble litt småsvett da jeg fikk vite at speaker hadde sagt dette på Byåsen-kampen, sier Sivertsen.

I stedet for å gi dem som kjøper billett til kvartfinalen mot Haslum i sluttspillet gratis sesongkort, har han følgende plaster på såret:

– Alle som allerede har forhåndskjøpt billett på Ticketmaster til denne kampen skal få gratisbillett hvis vi tar oss semifinalen i sluttspillet, sier Sivertsen.