Kampuret gikk mot 90 minutter da Finland ledet 2-1 over Island i VM-kvalifiseringskampen torsdag kveld.

På overtid kom sluttspurten som snudde kampen. Først utlignet Augsburg-proffen Alfred Finnbogason, og seks minutter inn i tilleggstiden satte Ragnar Sigurdsson inn det svært omdiskuterte seiersmålet.

Rev i trøyen til Moen

Svein Oddvar Moen fikk mye å henge fingrene i da Island slo Finland torsdag kveld. Her fra et oppgjør i eliteserien tidligere denne sesongen. Foto: NTB scanpix

Ut fra TV-bildene var det umulig å fastslå om ballen var over målstreken da Moen signaliserte scoring.Enkelte tok også til ordet for at Finlands keeper Lukáš Hrádecký skulle hatt frispark i situasjonen.

Til enorme protester fra gjestene godkjent den norske dommeren Svein Oddvar Moen islendingenes scoring. De finske spillerne løp etter den norske kamplederen. Moen ble revet kraftig i trøyen av Niklas Moisander, noe som kvalifiserer til et soleklart rødt kort. Dommeren nøyde seg imidlertid med å dele ut et gult til to av de finske spillerne, Niklas Moisander og Perparim Hetamaj.

— Dommeren dreit seg ut

– Dette er et av de bitreste nederlagene i min karriere, sa Finlands landslagssjef Hans Backe til finsk TV etter kampen.

Keeper Hrádecký var ikke nådig mot den norske dommeren etter kampen. Ifølge svenske Yle langer han ut mot Moen:

— Dommeren «sket ner sig». Ballen var aldri i mål. Forhåpentligvis gjør UEFA eller FIFA eller hvem faen som helst noe med dette, sier keeperen til den svenske tv-kanalen.- Vi kjemper i 90 minutter, så kommer tre klossmajorer av noen dommere og ødelegger alt. Hvordan kan man dømme mål om man ikke kan se at ballen er i mål. Det er et fullstendig justismord, sier Hrádecký.

Svein Oddvar Moen skriver i en tekstmelding at han ikke kan kommentere hendelser i kamper i regi av UEFA og FIFA.