BELGIA U21 — NORGE U21 1-3:

Norges håpefulle fotballtalenter slo Belgia i en viktig EM-kvalifiseringskamp torsdag. Nå gjenstår én kamp av kvalifiseringen til U21-sluttspillet. Norge er nummer to på tabellen, to poeng bak England - som er motstander i den avgjørende kampen mandag.

Dermed ligger EM-skjebnen fullt og helt i Norges egne hender. Gruppevinnerne og de fire beste toerne går videre til en playoff, hvoretter syv lag tar seg videre til selve sluttspillet. Det går i Israel neste år.

U21-landslagssjefen var et eneste stort smil etter kampen:

- Vi er selvfølgelig strålende fornøyd. Vi vant veldig fortjent, og var flere klasser bedre enn Belgia. Jeg er kjempeimponert over spillerne, og dette viser igjen at norske fotballspillere holder et bra nivå , sier Per Joar Hansen til fotball.no .

Norge fikk en fin start mot Belgia, da de ble tildelt et straffespark etter hands bare tolv minutter ut i kampen. Harmeeth Singh var sikker, og gjorde 1-0. Så fikk belgieren Pietro Perdichizzi sitt andre gule kort før den første halvtimen var unnagjort. Med det så det svært lyst ut for de norske.

Enda bedre ble det da Jo Inge Berget banket inn en retur etter 60 minutter, til 2-0. Men Belgias ti mann skapte ny spenning kort etter, da Mitshy Batshuayi foredlet en av deres første sjanser til scoring.

Likevel - det ble norsk seier, og Mushaga Bakenga - som til daglig spiller i belgiske Club Brügge - fikk pynte på resultatet på overtid. Han kom alene med keeper og vippet frekt inn 3-1.