Moryke Fofana var i praktslag mot Viking på Åråsen søndag. Foto: NTB scanpix

ÅRÅSEN STADION (Aftenbladet): Svakt forsvarsspill og to gode soloprestasjoner fra Lillestrøm sørget for Viking-tap på Åråsen.Moryke Fofana driblet hele Viking før han satte inn 1-0, mens Erling Knudtzon fem minutter senere driblet Indridi Sigurdsson ut av banen før han skjøt. Skuddet ble reddet, men han satte selv sin egen retur.

— Vi gjør en ganske bra bortekamp. Vi har bra kontroll og er ganske bra i 35 minutter. Vi har mye ballen og skaper en del. Så blir de siste ti minuttene skikkelig «soft». Det er første gangen Fofana får vende opp foran målet vårt da han scorer. Så vi hadde egentlig god kontroll der. Så får de ennå en scoring. Det føltes litt urettferdig, men det er målene som teller, sier Kjell Jonevret.

To ukers pause

Veton Berishas redusering tente håpet, men Viking maktet ikke utligne. Viking skulle før det kanskje også hatt et mål godkjent. Etter en corner ble ballen reddet på strek av Frode Kippe. Viking jublet for scoring, men dommeren lot spillet gå videre.

— Vi forsøker på slutten, men vi får det ikke skikkelig til. Det hadde vært bra med poeng her. Men sånn er det. Hjemmelaget var også bra i dag, sier Jonevret.

Etter 12 seriekamper tar eliteserien to uker pause. Jonevret syns 19 poeng på 12 kamper og en sjetteplass på tabellen utgjør en bra vårsesong.

— Nå får en liten pause. Vi skal ikke være for misfornøyd med denne vårsesongen. Til forskjell fra Lillestrøm er vi fortsatt med i cupen også, sier «Kjelle» og smiler.

LSK tok initiativet

Kampens første store sjanse spilte Lillestrøms seg fram til etter fem minutter. Hjemmelaget hadde initiativet i starten av kampen. Erling Knudtzon løp fra Vikings midtstoppere, og spilte ballen på tvers inne i feltet til spisskollega Amahl Pellegrino. Fra svært god posisjon fikk ikke spissen noe trykk i avslutningen, og ballen trillet inn til Iven Austbø.

Noen minutter senere skjøt Erling Knudtzon fra 18 meter. Ballen gikk via Karol Mets og skiftet retning, men Austbø hadde likevel kontroll.

Etter 12 minutter kom Jon Dadi Bödvarsson seg rundt LSKs venstreback Simen Kind Mikalsen, og kunne legge 45 grader ut, men pasningen ble for upresis. Noe sluttprodukt ble det ikke. I sin nye rolle på høyrekanten var Bödvarsson mye involvert i starten. Han klarte å variere mellom å ligge på krittet og å vandre innover i banen.

Men utover omgangen var Vikings offensive spill i all hovedsak på venstrekanten, med Kristoffer Haugen, Yann-Erik de Lanlay og Veton Berisha som kombinerte godt sammen.

Etter et Lillestrøm-initiativ i starten av kampen, kom Viking mer med. Spesielt på overganger og gjenvinninger.

Etter 15 minutter kom Vikings første store sjanse. Yann-Erik de Lanlay fikk ballen på 20 meter etter godt Viking-spill på høyresiden. Han ladet kanonen og fyrte av. LSKs målvakt Origi fikk dyttet ballen over tverrliggeren. På den påfølgende corneren kom de Lanlay til et nytt skudd fra distanse, denne gangen strøk ballen tverrliggeren.

Like etter var Lillestrøm nære scoring. På andrebølgen etter en corner datt ballen ned på fem meter. Anthony Soares kastet seg ned og fikk taklet ballen vekk i siste sekund.

Etter halvtimen vant Veton Berisha ballen midt inne på LSKs halvdel. Han la igjen til Jørgensen, som spilte frem Bödvarsson. Islendingen ble for ubeslutsom, og en LSK-spiller fikk taklet vekk ballen.

LSK tok ledelsen

Lillestrøm tok ledelsen etter 37 minutter. Moryke Fofana gjorde ALT selv. Han fikk ballen på 25 meter. Driblet i tur og orden av fire Viking-spillere og satte ballen i nettet bak Iven Austbø. En meget god prestasjon av kantspilleren fra Elfenbenskysten. Samtidig var håpløst forsvarsspill fra Viking.

Amahl Pellegrino holdt på å øke ledelsen med et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren minutter etterpå. Heldigvis for Viking snek ballen seg utenfor den lengste stolpen.

Sekunder før pause økte Lillestrøm ledelsen. Erling Knudtzon driblet kaptein Indridi Sigurdsson ut av banen, for han skjøt et svakt skudd rett på Iven Austbø. Men Vikings sisteskanse måtte gi retur. Der alle Viking-spillerne sto og så på var Knudtzon fremme på sin egen retur, og lobbet ballen elegant over Austbø.

Nær redusering

Vikings første sjanse etter hvilen skapte Jon Dadi Bödvarsson. Han fikk ballen på 18 meter, noe skrått på mål. Skuddet gikk via et LSK-bein og like over tverrliggeren.

På den påfølgende corneren var Viking utrolig nær redusering. Etter klabb og babb i feltet fikk en Viking-spiller avsluttet. På streken lå Frode Kippe og klarerte. Viking-spillerne jublet for scoring, men dommeren lot spille gå. På TV-bildene ser det ut som om den avgjørelsen var korrekt.

Nå var Viking i dytten. Noen minutter senere var det ikke tvil. André Danielsen slo en glimrende stikker på bueløpet til Veton Berisha. Spissen kom alene med Origo og hamret inn sitt åttende mål denne sesongen. Håpet om poeng ble tent!

Viking tok over

Etter scoringen tok Viking helt over. Lillestrøm slo vekk flere baller på egen halvdel, og hjalp Viking inn i kampen. En scoring lå i luften.

I stedet var det Lillestrøm som plutselig burde scoret. Erling Knudtzon kontret for Lillestrøm, og driblet av både Sigurdsson og Soares. Avslutningen ble reddet av Austbø - en svært viktig redning!

Viking måtte frem nå. Det åpnet for rom bakover på banen. Ti minutter før slutt spilte Fofana gjennom Markus Brændsrød. Alene med Austbø satte han ballen i stolpen!