Bodø: Branns bortekamp i Bodø åpnet fartsfylt med flere mål og mange sjanser den første halvtinmen. På stillingen 1-1, etter 24 minutter, kom den kontroversielle situasjonen som satte ytterligere fyr i kampen.

Brann-spiller Bismar Acosta satte ballen i nettet fra offsideposisjon. Assistentdommeren løftet ikke flagget og hoveddommeren markerte for scoring.

Noen sekunder senere, etter at Brann-spillerne hadde jublet, snudde dommer Espen Eskås. Til store protester fra bergenserne annullerte han målet han nylig hadde godkjent.

I Brann-leiren var man enige om at det var korrekt å annullere scoringen til Bismar Acosta på grunn av offside. Men de irriterte seg stort over måten det skjedde på.

— Jeg visste ikke at det var innført videodømming i Norge, sier Kristoffer Barmen.

- Ikke slik det skal være

Hoveddommer Espen Eskås pekte først mot midten, og Brann-spillerne feiret lenge og vel. Da bortelaget hadde kommet seg tilbake på egen halvdel, valgte dommeren å ta en prat med linjedommeren. Det endte med at scoringen ble annullert. Flere mener at det skjedde fordi dommerteamet så reprisen på storskjerm.

— Vi ser opp på storskjermen, og først da hører vi at dommeren blåser, sier Barmen.

Lars Arne Nilsen sier dette:

— Det er rett at målet blir annullert, for det var offside. Men først dømmer han mål, og så ser han situasjonen på storskjerm og ombestemmer seg. Vi har ikke videodømming i Norge. Det er ikke slik det skal være, sier Nilsen.

Dommer Eskås har så langt ikke besvart våre henvendelser.

FIKK DU MED DEG DETTE? Azar Karadas får ikke fortsette i Brann.

- Ukjent at vi driver med videodømming

I sosiale medier haglet det fort med reaksjoner, blant annet fra Brann-speider Lars Tjærnås.

— Ukjent for meg at vi driver med videodømming i TL. Dømmes mål i Bodø- snur om etter bilder på storskjerm. Særdeles spesielt, skriver Tjærnås på Twitter.

BT har vært i kontakt med Tjærnås etter twittermeldingen, som ikke ønsker å utdype rundt sitausjonen.

- Skandale

Også TV 2-ekspert Jesper Mathisen fikk med seg situasjonen.

— Er videodømming innført i Tippeligaen? Det kan bli mange interessante situasjoner/diskusjoner i tida som kommer da!, skriver Mathisen på Twitter.

Den profilerte Brann-supporteren Gjert Moldestad reagerer også etter annulleringen.

— Videodømming i Bodø?! Sånt driver vi ikke med! Skandale, melder han på Twitter.