Rosenborg hockey ble for en snau måned siden trukket fire poeng i serien på grunn av manglende dommerbetaling. Klubben anket straffen, og nå er det klart at Norges Ishockeyforbund (NIHF) har ombestemt seg, slik at de fire poengene gis tilbake til Rosenborg. Også Tønsberg Vikings slipper tidligere sanksjon om poengstraff.

I sin begrunnelse skriver NIHF følgende:

I lys av appellen fra Rosenborg Elite har NIHFs forbundsstyre behandlet saken i sitt møte den 27. januar. Saken er i første instans behandlet administrativt etter konkret pålegg fra styret. Til grunn for avgjørelsen er lagt den avtale Rosenborg og Tønsberg har skrevet under på, i likhet med de øvrige klubber i serien.

I sin behandling av saken har forbundsstyret gjort en vurdering av hjemmelsgrunnlaget for poengtrekk som sanksjon ut fra bestemmelsene i NIHFs kampreglement, og har konkludert med at slik hjemmel ikke foreligger, til tross for at klubbene har akseptert slik sanksjon gjennom ovenfor nevnte avtaler.

Som konsekvens av dette finner forbundsstyret det korrekt å omgjøre vedtaket om poengtrekk som sanksjon for Rosenborg Elite og Tønsberg Vikings. Klubbene ilegges derfor ikke poengtrekk.

Adm.dir. i Rosenborg hockey, Per Jørgensen, er naturligvis strålende fornøyd:

— Jeg er selvfølgelig svært glad for at vi fikk beholde poengene som spillerne faktisk har jobbet knallhardt for å få. Nå blir det fair play med Stjernen om den siste sluttspillplassen, i stedet for å gi den til dem. Men jeg er like opptatt av det jeg hele tiden har sagt vedr. poengtrekk i sesongen, og skal gjøre mitt for at det blir slutt på dette. Jeg har vært svært tydelig på at poengtrekk i denne saken var feil, og det er godt å få dette bekreftet, samtidig som jeg takker Norges Ishockeyforbund for at de i denne saken har vist fornuft og omgjort vedtaket om poengtrekk. Det betyr at vi i framtiden kan samarbeide konstruktivt videre for norsk hockeys framtid, sier Jørgensen.