Diskerud skal tilbringe seks dager i Nordens Paris sammen med kjæresten Mia Sjøthun, som er fra byen. Da passet han på å besøke gamle venner på Alfheim, og trente med laget torsdag. Fredag skal han etter all sannsynlighet spille en internkamp.

Den Oslo-fødte 27-åringen som har en rekke landskamper for USA kjenner godt til Simen Wangberg og Morten Gamst Pedersen fra tiden sin i Rosenborg.

Han trente senest med TIL i januar i Skarphallen. Siden da har han blitt utleid fra New York City til IFK Gøteborg. En utlånsavtale som ifølge transfermarkt går ut i slutten av måneden. Ifølge det amerikanske nettstedet ESPN ble Diskerud kjøpt ut av kontrakten allerede i mars.

Kan bli aktuelt på sikt

Men hva som skjer med Diskerud videre er han ikke så snakkesalig om. Det er han derimot om oppholdet nordpå.

– Nå er jeg på ferie, og vil må jeg slappe av. Det er private årsaker til at jeg tar turen siden jeg har kjæresten her. I fjor ville TUIL at jeg skulle trene med dem, men jeg har jo gode venner her på Alfheim, så da blir det litt vanskelig, sier Diskerud til iTromsø .

– Er oppholdet på Alfheim rent vennskapelig eller ser du for det at det kan bli noe mer?

– Mest vennskapelig akkurat nå, men man skal aldri si aldri i fotballen. Det er kjempehyggelig å få vært her. Hvis jeg har noen kompiser som spiller her er det interessant. Akkurat nå er det ikke aktuelt, men senere i livet hadde det vært morsomt med et halvt år eller ett år, sier Diskerud ikledd Mushaga Bakengas treningstøy med nummer 42 på.

– Jeg har nummer 42 i IFK Gøteborg også, så det passer bra, sier Diskerud, som i Norge er mest kjent for karrieren sin i Stabæk og nevnte RBK.

– Jeg håper jeg får sjansen i en ankerrolle i interkampen. Må sjarmere treneren litt, sier Diskerud.

Imponert av Wangberg

Inntil sist vinter trente han fast med verdensstjerner som David Villa og Andrea Pirlo. Overgangen til å trene med tidligere lagkamerat Simen Wangberg i Tromsø sier han følgende om:

– Han har ganske lik humor som Pirlo. Jeg skal ta en lunsj med Simen og høre hvordan han har klart å score seks mål i år for TIL. Så mange mål har jeg ikke scoret på en sesong, og jeg er overrasket over at han har fått det til, sier Diskerud til iTromsø.