VIF-TOPPSCORER: Vidar Örn Kjartansson scoret 25 mål på 29 kamper i løpet av den ene sesongen han var i Vålerenga. VIF-TOPPSCORER: Vidar Örn Kjartansson scoret 25 mål på 29 kamper i løpet av den ene sesongen han var i Vålerenga. Foto: NTB scanpix

Superspissen om tiden etter Vålerenga: – Var ikke lett for kjæresten min

Vidar Örn Kjartansson (26) beskriver Kina-eventyret som «et rart, men godt år».

Islendingen var en megasuksess i Vålerenga. Kjartansson tok eliteserien med storm og scoret hele 25 seriemål i løpet av sitt første – og foreløpig eneste – år i Norge.

Det gjorde ham selvfølgelig attraktiv for klubber i utlandet. Til slutt bladde den kinesiske klubben Jiangsu opp over 20 millioner kroner, og dermed pakket Kjartansson kofferten og flyttet til millionbyen Nanjing helt øst i Kina.

Kinesisk fotball har vokst voldsomt de siste årene, men selv om Kjartansson fikk med seg et gull fra den kinesiske cupen, var ikke tiden i Kina bare god.

Ikke lett for kjæresten

Særlig de lange avstandene i landet gjorde det slitsomt for islendingen og kjæresten Thelma Rán Óttarsdottir.

– Det var som å være på treningsleir ti måneder i året. Hadde vi to bortekamper, kunne man være borte hjemmefra i ti dager. Det var ikke så lett for kjæresten min. Det ble ikke noe godt liv for oss i Kina lenger, sier 26-åringen i et intervju med Aftonbladet.

Kjartansson hadde en treårskontrakt med Jiangsu, men 26-åringen ble bare ett år i Kina.

Han vil likevel anbefale andre å reise til Kina.

– Det var et rart, men bra år. Fotballen blir større og større der borte. Det er vanskelig å si nei til pengene du blir tilbudt. Og man lærer seg mye, ikke minst om seg selv. Det fungerer i ett eller to år hvis du bor et bra sted, sier Kjartansson, som ifølge VG hadde en kontrakt som ga ham en årslønn på ti millioner kroner.

Vidar Örn Kjartansson har meldt overgang fra Kina til Sverige. Her jubler han sammen med norske Jo Inge Berget etter en scoring i cupen. Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Scoret hat trick for MalmöNå er storscoreren tilbake i Skandinavia. Denne gangen i Malmö FF, det svenske storlaget som har vært Skandinavias beste de siste par-tre årene.

Kjartansson har stanget litt helt i starten av Sverige-karrièren, men i helgen åpnet han scoringskontoen med hat trick mot Häcken.

Slik forklarerer 26-åringen valget av Malmö:

– Laget har gjort det bra i Europa de siste årene. Og jeg mener det er den største klubben i Skandinavia for tiden. Man har en bra stadion og fine supportere, og jeg hadde hørt mye bra om klubben, sier Kjartansson.