HAFJELL (adressa.no): Til Adresseavisen i dag sa Russlands skipresident Jelena Välbe at hun ikke ser på fjorårets Tour de Ski-vinner Alexander Legkov som noe førstevalg på OL-stafetten i Sotsji til vinteren. Hun åpner for å vrake ham fra laget.

Synes det er merkelig

Välbe poengterer at det slett ikke var noe taktisk spill da hun kom med samme uttalelse i forkant av vinterens VM-stafett i Val di Fiemme. Da endte det hele med at Legkov gikk på det russiske laget som tok bronse.

— Hvis Petr Sedov hadde vært i god form under VM, er det store sjanser for at Legkov ikke ville ha deltatt, sier den russiske skipresidenten.

Utspillet om at Legkov, av mange regnet som Russlands beste skiløper, ikke skal gå for vertsnasjonen på stafetten i Sotsji, skaper for hoderisting i den norske leiren. Eldar Rønning er blant dem som synes det er merkelig.

Minimal kontakt

— Det er en fordel for Norge hvis de ikke vil bruke Russlands beste skiløper. Hvis de ikke bruker Legkov, så har de et svakere lag enn de kunne ha hatt. Jeg vil se at det skjer først, for jeg tror ikke de er så dumme, sier Rønning til adressa.no.

Niklas Dyrhaug mener Russland blir svekket uten Legkov på laget. Også langrennssjef Åge Skinstad og landslagstrener Trond Nystad er skeptiske til om Russland faktisk kommer til å vrake Legkov.

Som Petter Northug satser Alexander Legkov på siden av landslaget. Kontakten mellom den russiske landslagsledelsen og utbryteren er minimal, til tross for at også Legkovs satsing finansieres av forbundets midler.

SE HVA DE NORSKE LØPERNE OG LEDERNE MENER I VIDEOEN OVENFOR.