Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand er nemlig tatt ut til å dømme Manchester United — Roma i Champions League.

Før jul fikk Øvrebø og assistentdommerne Geir Åge Holen og Erik Ræstad beskjed om at de var klar for EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike til sommeren.

13. mars dømte han Inter – Liverpool i Champions League, og nå skal han altså lede det avgjørende oppgjøret på Old Trafford onsdag.

- Forberedelsen til kamp er den samme på Color Line Stadion som på Old Trafford. Men det er selvfølgelig en stor ære å bli plukket ut til slike kamper, og jeg gleder meg veldig, sier Tom Henning Øvrebø i en pressemelding.

Dommeransvarlig i NFF, Rune Pedersen, karakteriserer oppnevnelsen fra UEFA som et kvalitetsstempel.

— Tom Henning og hans team har levert fremragende prestasjoner internasjonalt i lang, lang, tid, og denne oppnevningen bare bekrefter dette. I en innledning på sesongen her hjemme hvor det har blåst litt, viser dette at norske dommere står sterkt, sier Pedersen.

TV 2-ekspert Nils Johan Semb er også imponert over Øvrebøs prestasjoner.

— Jeg har alltid likt Øvrebø. I tillegg til å være en god dommer, så er han en veldig god kampleder. Han har respekt hos spillerne, og han har både autoritet og glimt i øyet, sier Semb.

Øvrebø får med seg assistentdommerne Geir Åge Holen (Rælingen) og Erik Ræstad (Midsund). Svein Oddvar Moen (Haugar) er fjerdedommer.