Kun Cristiano Ronaldo hadde scoret flere Champions League-mål enn Zlatan Ibrahimovic før tirsdagens PSG-møte med Leverkusen. Så vartet svensken opp med to mål i 4-0-seieren.

Tyske Leverkusen var avhengig av et godt resultat hjemme i det første av to møter med franske PSG i Champions Leagues åttedelsfinale for å ha et visst håp om avansement. Ibrahimovic gikk i bresjen for å drepe det håpet for tyskerne.

I løpet av tre minutter på tampen av den første omgangen satte den svenske storscoreren først inn 2-0 på straffe, deretter 3-0 med et delikat skudd i krysset med venstrefoten.– Vi fikk en god start på kampen. Når man leder med ett mål er det alltids mye enklere å score flere. Det gir deg rom, sa Ibrahimovic etter kampen.

Tidlig scoring

Med de to scoringene mot Leverkusen er Ibrahimovic oppe i ti scoringer i denne sesongens Champions League. Det gjør ham til turneringens toppscorer med ett måls margin til Real Madrids Cristiano Ronaldo, som ikke skal i aksjon mot Schalke før i neste uke.

Før Ibrahimovics sørget for to nettkjenninger, hadde Blaise Matuidi sendt PSG opp i ledelsen etter bare tre minutters spill. Han fikk en krempasning av midtbanedirigent Marco Verratti og hadde stålkontroll på avslutningen alene med Leverkusen-keeper Bernd Leno.

– Kampen blir veldig vanskelig når man slipper inn så tidlig. Vi trengte nesten 20 minutter for å komme oss inn i kampen, sa Leverkusen-trener Sami Hyypiä.

– Tilpasser meg bra

To minutter før slutt scoret innbytter Yohan Cabaye det fjerde. Den franske landslagsspilleren ble hentet fra Newcastle i slutten av januar og kom inn fra benken etter 67 minutter.

– Det var viktig for meg med den scoringen. Det er aldri lett å komme inn i et lag på denne tiden av året. Jeg føler jeg tilpasser meg bra og nå føler jeg at jeg er en ekte PSG-spiller, sa Cabaye i Viasat-sendt intervju.

Midtbanespilleren noterte seg for sju mål på 17 kamper fra start for Newcastle i Premier League denne sesongen.

Kunne blitt mer

Selv om Leverkusen hang bedre med etter hvilen, klarte de ikke skape stort. Sifrene kunne også fort blitt enda styggere for tyskerne. Etter 67 minutter trillet ballen nok en gang i nettet, men denne gangen ble scoringen annullert for offside.

– Vi spilte en veldig god første omgang og fortsatte slik i den andre, oppsummerte Ibrahimovic.

4-0 sto seg inn og gjør at den franske klubben har et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret på hjemmebane 12. mars. Dit kommer ikke Leverkusens Emir Spahic, som før timen var spilt mot PSG fikk rødt kort.

– Man kunne se at Paris Saint-Germain er et virkelig, virkelig godt lag. De viste det i dag, sa Hyypiä.