Stortalentet trodde ikke ting skulle skje så raskt da han i sommer fikk delta på treningene i Molde. Etter å ha møtt Ole Gunnar Solskjær var han ikke i tvil om at Molde var rette klubben for ham.

– Jeg har sparket fotball siden jeg var fire-fem år, Manchester United har alltid vært favorittklubben min og Ole Gunnar Solskjær var det store forbildet. Jeg har sett atskillige videoer opp gjennom åra, røper Zlatko Tripic i et intervju med Romsdals Budstikke.

Derfor Molde

Her forteller om hva som avgjorde klubbvalget for ham:

Når hovedtreneren finner det riktig å ta den samtalen med deg direkte, betyr det noe. Da Ole Gunnar satte seg ned med meg og fortalte at han ønsket å satse på meg, var valget mitt enkelt. Han brukte tid på meg, og det gjorde meg trygg.

Og dagen etter at overgangen var klar, ringte Solskjær og ba ham ta med seg fotballskoene og møte laget i Kristiansand der Molde skulle møte Start. Tripic fikk sitt første innhopp, og han fikk også spilletid mot Rosenborg på Lerkendal og i kvartfinalen i cupen. Etter dette har han også scoret da Moldes juniorer slo de tyske juniormestrene Wolfsburg 3-1. – At jeg fikk debuten umiddelbart, som innhopper, var nesten uvirkelig. Men det bekreftet også at Ole Gunnar mente alvor. Den mottakelsen jeg har fått i hele MFK-miljøet, spillere og trenere og alle andre, gjør meg hundre prosent sikker på at jeg har valgt riktig. Jeg har også fått mange andre positive reaksjoner, også fra kjentfolk i Viking-miljøet, sier Tripic.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Ole Gunnar Solskjær om LSK-kampen

Ole Gunnar før kampen mot Lillestrøm

I Kroatia hvert år

I intervjuet i Romsdals Budstikke forteller Zlatko Tripic også om hvordan han kom til Norge.

Han var bare ni måneder gammel da han og familien – mor, far og storebror – flyttet til Norge og bosatte seg i Lyngdal i Vest-Agder. Han har også ei lillesøster som er født i Norge.

– Foreldrene mine er begge bosniske, men flyttet til Rijeka i Kroatia først. På grunn av oss barna valgte de så å flytte fra krigen og uroen der til Norge. Huset vårt ble bombet, og vi bor nå et annet sted når vi er på besøk i Rijeka.

– Mange av slektningene mine ble værende der, og jeg har vært i Kroatia hvert eneste år. Jeg rakk ikke å oppleve krigen selv, i alle fall ikke som jeg husker, men har fått vite mye av foreldrene og slektningene mine, sier Zlatko Tripic til Romsdals Budstikke.

Starter på benken?

Tripic er aktuell også i kveldens kamp mot Lillestrøm. Her ser det også ut til at Kristoffer Vatshaug og Jo Inge Berget er friskmeldt.

Et sannsynlig Molde-lag mandag kveld er dette: Espen Bugge Pettersen – Joshua Gatt, Kristoffer Vatshaug, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Magne Hoseth, Daniel Berg Hestad – Magnus Wolff Eikrem – Daniel Chima Chukwu, Davy Claude Angan, Mattias Moström.

Makhtar Thioune har startet de siste kampene på benken. Der kan han i dag få selskap av Zlatko Tripic, Jo Inge Berget og Christian Steen.

Men Ole Gunnar Solskjær stiller sjelden med den elleveren som forståsergpåerne venter seg, så kanskje kommer det overraskelser også i dag. Lagoppstillingene til kveldens kamp er neppe klare før en time før kampstart.

FØLG Molde — Lillestrøm