LES OGSÅ:

Igjen brukte Viking store deler av treningsøkten til å angripe og forsvare i 4-4-2-formasjon. Laget begynner etter hvert å utkrystallisere seg, og det kan se ut som at det blir endringer fra oppgjøret mot Godset på Viking stadion.

Det kan virke som at Rösler har funnet Martin Fillo og Alexander Ødegaard for lette til kraftmøtet og at Andrius Velicka og Joakim Austnes har gjort seg fortjent til en plass på laget. Det vil å så fall bety debut for Andius Velicka.

Ijeh og Velicka

Angrepsduoen Ijeh/Velicka har fått spille mye sammen på topp denne uka og begynner å finne hverandre i angrep. Både Ijeh og Velicka - sistnevnte foreløpig bare på trening - har vist at de er livsfarlige når de får snudd seg mot mål. Begge er dessuten gode til å motta ball og har fysikk til å stå imot de fleste. Dette er et våpen Viking vil trenge i en kamp som vil være preget av mange lange baller og tette dueller.

Rösler holder som vanlig kortene tett til brystet.

- Jeg har ikke bestemt meg for hvilken formasjon vi skal benytte mot HamKam, det blir en avgjørelse jeg ikke tar før på kampdagen. Vi har muligheten til å spille 4-4-2 med Peter Ijeh og Andrius Velicka på topp, eller vi kan velge vår mer velkjente 4-2-3-1. Uansett blir kampen mot HamKam en viktig test på om vi også kan beherske fysisk sterke lag. Som i treningskampen mot Lillestrøm på Øksnevad i mars, handler det om å være kyniske, gjerne litt primitive, men samtidig effektive. Vi må krige, gå i duellene og vinne andreballene. Det jeg har sett på treningene de siste dagene gjør meg til optimist. Spillerne har vist at de også kan beherske den type fotball, sier dem tyske taktikeren.

Positiv Ijeh

Peter Ijeh har tro på et Viking med to spisser.

- Det er vanskelig å være ensom spiss mot fysiske lag som HamKam. Hvis det blir to spisser fra start er jeg posistiv til det , sier spissen.