Vålerenga bekrefter nå at Skiri er klar for klubben som assistenttrener de tre neste sesongen, slik Sunnmørsposten skrev han kom til å bli. Han skal dermed jobbe som Ronny Deilas assistent sammen med Morten Tandberg.

- Det å få komme inn og være med å skape et godt fotballag og gode fotballspillere, er noe som trigger meg veldig. Det var det som gjorde at jeg syns det var riktig og veldig kjekt å komme til Vålerenga nå, sier Skiri til klubbens hjemmeside.

Skiri var aldri i tvil etter en prat med Ronny Deila. Dette måtte han bli med på.

– Dette blir kjempespennende. Det å få mulighet til å skape et topplag i Vålerenga og Oslo, er først og fremst det som trigget meg til å begynne i Vålerenga, sier Skiri til Sunnmørsposten.

– Jeg har hatt en dialog med Deila i noen uker. Etter at jeg hadde en lang samtale med han, så var jeg ikke i tvil om at dette var noe jeg ønsket. Det var førstevalget mitt, sier 38-åringen.

Skiri har de fire siste sesongene jobbet som trener i 3. divisjonsklubben Herd, som har vært i både 2. - og 3. divisjon i den perioden. 38-åringen har vært klar på at han ønsket å ta steget opp i toppfotballen som trener etter at han ga seg i Herd.

- I Amund får vi en hardtarbeidende, sulten og fotballintelligent trener, som er inkluderende og flink med mennesker. Det er naturligvis også positivt at han kjenner klubben fra før og er glad i Vålerenga. Han vil gjøre teamet vårt enda bedre, sier Deila til klubbens hjemmeside.