DRAMMEN (DHK-Haslum 32-33):

– Det er klart jeg vil på landslaget, sier Bergerud når vi spør om ambisjonene. I første omgang i Drammenshallen så det ut som om han allerede var der. 14 redninger på 25 skudd lar seg høre når det er serielederen som er på besøk, med kanonmenn som Erlend Mamelund og Sander Sagosen.

– Jeg har vært på én samling med A-landslaget, men neste oppgave blir med rekruttlandslaget i Polen, forteller 19-åringen, som ikke greide å stå i mot like bra i andre omgang. Det fordi forsvaret heller ikke klarte det.

– I første omgang fikk forvaret styrt skuddene som kom fra ni meter. Da er det greit å stå bakerst. I andre omgang kom skuddene mer fra seks meter, forklarer keepertalentet.

Får skryt av Glenn Solberg

Når Bergerud drar til Polen, er Glenn Solberg sjefen. Han var i Drammenshallen og ble imponert over DKH-gutten. Men han er også imponert over hvordan Bergerud prøver å bli bedre.

– Det holder ikke å være stor og å ha talent. Det kreves også steinhard jobbing. Torbjørn viser flotte holdninger og er flink til å jobbe. Han har et enormt potensiale, sier Solberg, som sa seg godt fornøyd med nivået på kampen.

– Det var en tøff kamp, og nivået er på vei oppover, sier Solberg.

Drammen på vei opp

Etter en seriestart med tre strake tap, er også Drammen på vei opp. Sist ble det borteseier over Runar, og en stund la det også an til poeng mot Haslum.

Drammen fikk en drømmestart og ledet 5-0 før bæringene fikk sitt første mål etter drøyt ni minutter. Hjemmelaget fortatte å føre helt til 40 minutter var spilt. Da ordnet Erlend Sagosen 21-21. Men selv om DHK ble hentet opp, klappet ikke laget sammen. Spenningen varte til det gjensto ca. tre minutter. Da slapp Haslum unna med en brøyt og fikk straffe i stedet. Heftige hjemmeprotester ga to minutters utvisning, og da var det kjørt. Haslum hadde kontroll i innspurten, selv om 32-33 kan tyde på noe annet. Da Lars Erik Bjørnsen satte inn DHKs siste mål, var det ikke tid til mer.

Revansje?

Lagene møtes igjen i Drammenshallen allerede onsdag, til kvartfinale i NM. Torbjørn Bergerud mente at DHK hadde fortjent seieren i lørdagens kamp, så da får han sjansen til å vise ferdighetene igjen ganske snart.

– Hvis DHK mente at de spilte godt, så vet jeg ikke hvordan det går onsdag, for vi synes ikke vi spilte godt. Starten vår var den verste vi har hatt i år, sier Erlend Mamelund.

Men det var mye Torbjørn Sittrup Bergeruds skyld!