Etter massivt press i sluttminuttene kunne Sunderland-spillerne juble for ett poeng etter at Jack Colback satte inn utlikningsmålet nesten fem minutter på overtid.

Han fikk ballen etter godt samspill på venstresiden. Colback fikk ballen på rundt 16 meter og skjøt via en Cardiff-spiller i en bue over David Marshall.

— For en fantastisk dag. Vi startet dårlig og det så mørkt ut ved 0-2, men vi fortsatte å kjempe, tok noen sjanser og fikk Cardiff på hælene. Derfor fortjente vi utligningen, sa Sunderland-manager Gus Poyet etter kampen.

Cardiffs drømmestart

Det skjedde etter at hjemmelaget hadde ledet nesten hele kampen. For allerede i åpningsminuttene var Cardiffs Jordon Mutch heltent i hjemmekampen mot Sunderland. Først fikk han gult kort for filming da han var på vei igjennom i Sunderlands felt. Rett etterpå headet han rett over mål etter et innlegg fra høyre. I det femte minuttet overtok han ballen ved 40 meter før han forserte frem til hjørnet av 16 meteren og skjøt inn i nærmeste hjørne via en forsvarer.

Etter dette roet Mutch seg noe ned, og neste store sjanse for hjemmelaget kom ikke før midtveis i omgangen da Peter Whittingham skrudde et frispark fra skrått hold mot nærmeste stolpe. Sunderland-keeper Vito Mannone klarte å bokse den ut tiil hjørnespark.

Rett etter var det Sunderlands tur til å få en stor sjanse. Etter noe pasninger innad i laget rett utenfor Cardiffs felt tok Ki Sung-Yueng seg inn i feltet. Vinkelen ble liten, men David Marshall i Cardiff-målet måtte gi retur. Jozy Altidore kom stormende inn, men rakk trolig ikke å reagere skikkelig og han sklei ballen utenfor. Bortelaget fikk også en utligningsmulighet fire minutter før pause da Fabio Borini fikk en pasning langs bakken fra høyrekanten, men skuddet hans fra elleve meter ble reddet av Cardiff-keeperen.

Nytt tidlig mål

Andre omgang var bare fem minutter gammel da Frazier Campbell ikke klarte å stokke beina da han ballen havnet hos ham på bakerste stolpe etter et hjørnespark. Sju minutter senere skulle han imidlertid få sin revansj. Hele tre Sunderland-forsvarer vegret seg i å gå inn i Mutch da han driblet seg inn i feltet. Da han slo ballen videre kunne Campbell enkelt øke til 2-0. Lee Cattermole hadde muligheten til å redusere bare fem minutter senere, men forsøket gikk rett over krysset. Også Sung-Yeung en skuddmulighet, men forsøket ble blokkert til hjørnespark. Åtte minutter før slutt skulle imidlertid Sunderland endelig få noe å juble for. Steven Fletcher, som kom inn i pausen, klarte å rive seg løs inne i feltet og og klarte akkurat å nå innlegget fra venstre med høyrefoten. Avslutningen kom fra så kort hold at Marshall i Cardiff-målet var sjanseløs.

Etter dette holdt de trykket oppe og hadde flere sjanser til å utligne, men de måtte altså vente til det 94. spilleminuttet før de kunne juble.

• I løpet av andre omgang kom det meldinger om at Sunderlands Borini hadde kollapset i garderoben ved pause. Han skal ha blitt transportert til sykehus med ambulanse, men The Guardian melder at spilleren var ved bevissthet.