Jonsson kommer fra Bryne og skal kjempe om en plass i på Branns midtbane. 26-åringen er et ubeskrevet blad i Bergen, men regner med at Brann-fansen vil få et positivt inntrykk av han.

— Jeg tror at publikum vil bli positivt overrasket over meg som spiller, sier Jonsson til bt.no.

26-åringen gikk mye skadet i Bryne og fikk få muligheter til å vise seg frem. Derfor var det noe overraskende at Brann hentet han til Bergen, men Jonsson har tro på at overgangen skal gi karrieren hans et løft.

— Jeg kom til Brann fordi det er en større sjanse for å vinne noe enn i Bryne, sier Jonsson som tror han vil trives bedre i Bergen enn på Jæren.

— Jeg har vært litt rundt i sentrum og på Bryggen og det virket som en veldig koselig by, skryter svensken.

Mandag trente han for første gang med sine nye lagkamerater. Økten var i sin helhet viet til spill, og Jonsson scoret et perle av et mål.

— Moro å få inn en scoring på den første treningen, smiler den tidligere Bryne-spilleren.

I tillegg til Jonsson, var Cato Helle (fra Nest Sotra), og Torbjørn Vaadal nykommere. Sistnevnte er på prøvespill fra Kongsvinger. Brann-gjengen kan forvente seg et knallkjør i de neste ukene.

— Dette er en veldig viktig periode vi går inn i. Nå skal vi legge ressursgrunnlaget for den kommende sesongen og det blir mye styrke og løping i tillegg til fotballøktene, sier assistenttrener i Brann, Tor Thodesen.

Vestfoldingen har ansvaret for treningene i den tiden hvor Teitur Thordarson er ute på grunn av hofteoperasjonen i november.

— Jeg kommer til å se fotballøktene, men jeg tror ikke jeg blir på ressurstreningen. Men jeg lover å rasle med krykkene hvis jeg ikke er fornøyd, smiler Thordarson.