Det kan føre til at Henry blir utestengt fra den eller de første kampene i VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

Den franske Barcelona-spilleren handset med vilje før målet som ga Frankrike 2-1-seier sammenlagt over Irland i VM-kvalifiseringen på Stade de France i november.

Etter kampen innrømmet Henry at han hadde handset, og han beklaget hendelsen. Etter tidligere å ha uttalt at det ikke var Henrys ansvar å meddele dommeren at han hadde brutt reglene, har FIFA-president Sepp Blatter nå endret mening.

– Det handler ikke om hvilken spiller det er, men om at det var åpenbart brudd på fair play og at det ble vist over hele verden. Jeg sier ikke at Henry vil bli straffet, men at disiplinærkomiteen vil se på saken, uttalte Blatter onsdag.

Sa unnskyld

Blatter ba også irene om unnskyldning for måten han har håndtert saken, både da han uttrykte sympati for Henry og da han gikk ut offentlig og sa at irene hadde bedt om å komme til VM som 33. lag.

– Jeg beklager overskriftene jeg skapte. Det var synd at det ble slik, og jeg kan bare si unnskyld, sa Blatter.

Irene mener at Blatter fikk dem til å se dumme ut da en uhøytidelig kommentar i det som skulle være et privat møte ble framstilt som en formell anmodning.

– Selvsagt er vi klar over at det ikke er mulig med et ekstra lag i VM, sier Irlands fotballforbund i en uttalelse.

Irene kritiserte også Blatter fordi han uttrykte sympati for Henry og sa at han selv skaffet seg ulovlige fordeler den gang han spilte fotball, for eksempel ved trøyetrekking.

Ingen ekstra dommere i VM

FIFA bestemte videre onsdag at de ikke kommer til å bruke to ekstra dommere under VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste år.

I Europaligaen denne sesongen har to ekstra assistentdommere fulgt med ved dødlinjene for å se etter regelbrudd i feltet og om ballen har krysset mållinjen. FIFA-styret bestemte onsdag for at forsøket med ekstra dommere ikke skal brukes i VM.

– Vi har bestemt at det ikke blir noen forandringer med dømmingen i 2010-VM. Vi kommer fortsatt til å ha en hoveddommer og to assistenter, sier FIFA-president Sepp Blatter.

Blatter opplyste at det jobbes med planer om å ta i bruk flere dommere og ny teknologi ved senere mesterskap.

(©NTB)