I sitt første intervju etter at medaljen var tatt var det en tydelig preget Henriksen som snakket om sin avdøde trener Einar Brynemo. Han døde tre uker før EM 2018.

– Jeg skulle ønske han kunne være med å oppleve dette her. Han var mer enn en trener. En omsorgsperson. Han var veldig fin å ha med. Jeg tror han hadde vært fornøyd, sier Henriksen til TVNorge.

– Han har vært i tankene mine, sier sølvvinneren til VG.

– Det var helt fantastisk å følge finalen. Det var utrolig gøy. Jeg tror pappa hadde vært stolt, sier Preben Brynemo til VG - sønnen til avdøde Einar Brynemo.

– De hadde et veldig nært forhold. Pappa bodde i Kragerø mens han trente Eivind, og kjørte frem og tilbake, sier Preben.

TRENEREN: Einar Brynemo. Foto: Privat

Henriksen hadde 78,25 meter som personlig rekord før han dro til Tokyo.

Der forbedret han like godt rekorden fire ganger - de tre siste finalen:

  • Først med 78,79 i kvalifiseringen

  • Deretter med 79,18 meter i finalens første kast

  • Så med 80,31 meter

  • Og til slutt 81,58 meter

Det holdt til OL-sølv.

– Det betyr sinnssykt mye. Jeg har hatt dette som mål siden jeg startet, sier Henriksen.

Han har seksti prosent deltidsjobb hos Møller logistikk på Oslo havn og jobber med å frakte nybiler inn på havna. Han trener også veldig mye. Alle har snakket om Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen - og sleggekasteren har gått under radaren hos svært mange før OL.

– Det er noe magisk over det Eivind gjør her. Han viser at ingenting er umulig, sier NRK-kommentator Jann Post på sendingen.

– Det er rått. Tårene presser på, sier hans kollega Christina Vukicevic Demidov.

Se flere bilder i galleriet nedenfor:

– En seier for de lavmælte, litt beskjedne, fastslår tidligere OL-mester Vebjørn Rodal, som måtte tørke en tåre etter at sølvet var klart.

– Det er vanskelig å si at dette var OLs høydepunkt, med Warholm og alt, men for min del var det det. Det er den morsomste sleggekonkurransen jeg har sett. Det var så stort at han passerte den 80 meters-grensa, men at han gikk over det igjen var helt utrolig, sier Preben Brynemo.

Hovedstadens håp hadde en perfekt start på kvelden med å kaste slegga 79,18 meter - som var 39 centimeter lengre enn sitt rekordkast i kvalifiseringen.

Det var tredje lengst etter første omgang, men franske Quentin Bigot presterte 79,39 i sitt andre kast - og overtok dermed bronseplassen.

Henriksen kom tilbake og kastet enda lengre i sitt tredje kast: 80,31 - tidenes første nordmann over 80 meter. Det betydde at han tok tilbake bronsen. Etter at fire ganger verdensmester Pawel Fajdek igjen hadde henvist nordmannen til 4. plass, slo Henriksen tilbake og kastet 81,58.

Gullmedaljen gikk til polakken Wojciech Nowicki på 82,52 meter, mens landsmannen Fajdek tok bronsen på 81,53 meter.

– Jeg visste at jeg måtte over 80 meter for å ta medalje. Det var hele fire over 80 meter. Det er helt sinnssykt nivå, sier Henriksen.

Han deltok i London for ni år siden, mens han var skadet under Rio-lekene i 2016.

– Jeg pekte meg ut OL i Rio som mulighet til å ta medalje, men det røk grunnet skader. Da måtte jeg forskyve det, og nå står jeg her. Det har vært mange tøffe år med skader, men jeg har alltid stått i det fordi jeg har hatt troen på at jeg har det inne, sier Henriksen.