Han headet inn 1–1 og ødela festen for Real Madrid-supporterne, som trodde at Carlos Ancelotti og Real Madrid hadde sikret seg tre viktige poeng i gullkampen i La Liga.

Dermed mislyktes Real Madrid i å skaffe seg et skikkelig forsprang på toppen av tabellen.

Til helgen er det toppoppgjør mot Girona, som ligger bare to poeng bak.

Marcos Llorente klarte aldri å etablere seg i Real Madrid og endte altså hos naboen.

Da Vinícius jr. måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen, fikk Brahim Díaz (24) utfolde seg i Madrid-derbyet.

I det 20. minutt satte han inn 1–0 for Real Madrid. Atlético Madrid -spillerne ville ha offside, men reprisen viste at målet var helt riktig godkjent.

Derimot fikk Atlético Madrid sin «utligning» til 1–1 annullert tidlig i 2. omgang. Stefan Savić headet i mål etter corner, men en spiller var i klar offside.

NY YNDLING: Brahim Diaz feires av medspillere og publikum på Santiago Bernabeu. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Brahim Diaz fikk altså muligheten da Vinicius jr likevel ikke kunne spille etter å ha fått trøbbel da han varmet opp.

– Han er heldig og god, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om scoringen - men hyller samtidig superreserven:

– Et skikkelig gjennombrudd på den største scenen. Brahim Diaz viser tekniske lekkerbiskener.

Han kommer opprinnelig fra Málaga, men var en del av Manchester Citys akademi. Han kom til Real Madrid i 2019, men ble lånt ut til AC Milan i tre sesonger fra 2020 til 2023.

Publikum ga ham stående ovasjoner da han forlot banen etter 70 minutters spill.

Jude Bellingham ville ha straffe i 2. omgang, men dommeren sa nei. Synder var samme

– Hockeytakling, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes - og Stamsø Møller er klar på at han skulle ha hatt straffespark.

Real Madrid har altså to poeng forsprangs til Girona, som kommer til å mangle tre viktige brikker i toppoppgjøret til helgen; Yangel Herrera og Daley Blind etter gule kort de pådro seg i helgen og trener Michel Sanchez ble sendt på tribunen mot Real Sociedad og blir også utestengt.

Real Madrid har nå åtte poeng til Barcelona og 10 poeng til nettopp Atlético Madrid.