Viking-skuta har hatt stø kurs i gullkampen og har ikke tapt i Eliteserien siden Ola Brynhildsen avgjorde på overtid i det motsatte oppgjøret 4. juni.

Etter 13 strake kamper uten tap ble oppgaven hakket for tøff i Molde-fjæra.

– Det meste gikk galt, enkelt og greit. Vi blir brutalt straffet på rommene vi gir til Molde. De er vanvittig effektive. De har en super dag, mens vi har en katastrofal dag. Vi blir fullstendig ydmyket, forklarer Zlatko Tripic til VG.

– Molde fikk kampen i sitt spor, og vi var utrolig svake. Vi fikk en skikkelig lærepenge. Vi fikk bank i dag, enkelt og greit. Det er utrolig tungt. Man føler seg ydmyket. Du sitter egentlig med en følelse på at du bare vil at kampen skal bli ferdig. På 3-0 føler du at du er hjelpesløs, fortsetter han.

Dermed er det nå Bodø/Glimt som har alt i egne hender. De møter Strømsgodset senere søndag kveld.

Molde-leiren tror de kan være hektet av i gullkampen for godt, til tross for storseieren.

– Vi har satt oss i en posisjon der vi ikke kan tape en kamp. Det er ikke bra. Jeg tror det blir Glimt etter Viking, sier Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Viking åpnet godt, men etter hvert tok Molde over. Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen sendte Molde foran med to – begge assistert av Kristoffer Haugen.

– Første 10 minuttene spiller de ball i hatt med oss, men etter vi får 1–0 kunne vi scoret både fem og seks, sier Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Først bredsidet Eikrem ballen kontrollert i mål, før stopperbautaen David Brekalo tabbet seg ut da han bommet på ballen og forærte Eriksen en scoring.

– Vi slipper inn altfor lette mål. Det er amatørnivå, konkluderte kaptein Zlatko Tripic overfor TV 2 i pausen.

DOBLING: Kristian Eriksen skled inn 2–0-målet for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Vondt ble til verre for Viking da Brekalo attpåtil måtte gå av med skade etter en halvtime.

Det var lite å juble for i bortesvingen, men få minutter senere kom et jubelbrøl da Veton Berisha tok telling. Han ble hetset av banen i Stavanger, og bortefansen jublet da 29-åringen forlot banen.

– Det er fint at de kan juble litt over det, men de reiser med 4-0 i sekken. Så det er utrolig deilig, slår Berisha tilbake med.

Etter pause fortsatte Molde-dominansen. Et skudd fra Emil Breivik traff Kristoffer Haugen og satte Patrik Gunnarsson ut av spill.

– Vi trengte de tre poengene. Etter at vi får det tredje målet går de litt opp i limingen, sier Haugen til TV 2.

Minutter senere utnyttet Molde en ny feil i Viking-forsvaret. En for anledningen glimrende Magnus Wolff Eikrem satte inn sitt andre mål for dagen etter 62 minutter.

«Den timen til Eikrem. Ingen bedre i ligaen», skriver TV 2-profil Marius Skjelbæk på Twitter/X.

«Noen som lurer på hvem som er den beste spilleren i Eliteserien? Prøv gjerne», skriver VGs landslagskommentator Knut Espen Svegaarden.

– Han viser bare hvor viktig og god han er for oss. Fantastisk fotballspiller, sier Mathias Fjørtoft Løvik.

STORSPILTE: Magnus Wolff Eikrem var banens gigant frem til han ble byttet ut på stillingen 4–0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde-seieren setter fullstendig fyr på i toppstriden. Bodø/Glimt kan ta over tabelltoppen med seier over Strømsgodset, men også de skal til Molde om en uke.

Dersom Molde vinner den vil de være maks fem poeng bak Bodø/Glimt med seks kamper igjen å spille.

Før den tid skal Molde få besøk av det tyske formlaget Bayer Leverkusen i Europa League torsdag.