For målene rant virkelig inn på Aspmyra. Sandefjord sjokkerte vertene da den utlånte Glimt-spilleren Jeppe Kjær scoret allerede etter tolv minutter.

Men så tok Glimt over. I løpet av litt over fem minutter og 44 sekunder hadde Faris Moumbagna, Nino Zugelj og Albert Grønbæk snudd fra 0–1 til 3–1. Alle målene ble assistert av toppscorer Amahl Pellegrino.

Deretter reduserte Danilo Al Saed nok en gang for gjestene, før Ulrik Saltnes scoret kampens sjette mål like før pause. Assist? Amahl Pellegrino, selvsagt.

– Det begynner å bli mye målpoeng nå. Nå jakter jeg den norske rekorden. Jeg er vel bare to bak nå, sier Pellegrino til TV 2.

MÅLJUBEL: Ulrik Saltnes feirer etter å ha satt inn 4–2-målet for Bodø/Glimt på Aspmyra lørdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Med 22 mål og 13 målgivende pasninger denne sesongen nærmer han seg den vanvittige rekorden til Philip Zinckernagel, som stoppet på 37 målpoeng i Bodø/Glimts historiske gullsesong i 2020.

Da Zinckernagel tok rekorden, knuste han Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarssons rekord på 33 målpoeng.

Jakob Dunsby reduserte for Sandefjord etter pause, men Bodø/Glimt ble et nummer for stort for de nedrykkstruede gjestene.

– Det var mye bra i dag, selv om vi klarer å slippe inn tre mål på hjemmebane, sier Pellegrino.

Pellegrino var ikke bare servitør, han var også veldig nær scoring. 33-åringen hadde flere gode sjanser, men var spesielt nære da han satte ballen i tverrliggeren og over på mer eller mindre åpent mål midtveis i andre omgang.

Bodø/Glimt topper fremdeles Eliteserien når fem kamper gjenstår. De har nå en luke på seks poeng ned til Viking, som kan knappe innpå forspranget hjemme mot Tromsø søndag.

– Sliteseirer er det som kanskje gjør at man blir mester eller ikke, sier Pellegrino.