Ruud startet dårlig, men spilte seg kraftig opp i andre sett. Utover i det tredje settet havnet han i kjempetrøbbel.

– Nivået til Casper har falt ganske kraftig de siste gamene, sa tenniskommentator for TV 2, Sverre Krogh Sundbø.

Han kjempet seg imidlertid tilbake og hentet seg opp fra 1–5 til 4–5, men til slutt avgjorde den 26 år gamle spanjolen.

Forrige turnering Ruud vant var nettopp i Estoril i fjor. Alle turneringsseierne til Ruud har kommet i 250-turneringer. Han måtte ha gjentatt bragden for å beholde åttendeplassen.

I stedet passeres han av Hubert Hurkacz og Grigor Dimitrov. Hurkacz møter Martínez i Estoril-finalen søndag, mens Dimitrov har spillefri denne uken.

Etter det femte gamet ba Ruud om tilsyn fra det medisinske apparatet og har nå gått i garderoben for å få behandling. Spillet ble etter hvert satt i gang igjen.

Nordmannen har vist svært lovende spill i hardcourt-sesongen og forhåpningene har vært store før han skulle ta fatt på grussesongen.

På stillingen 2–2 i første sett begynte Ruud å slite. Martínez, som er nummer 77 på verdensrankingen, presset Ruud i et langt game og fikk til slutt bruddet.

– Jeg synes Casper var defensiv i det første settet. Han ventet for mye på at nivået til Martínez skulle senke seg, sier Krogh Sundbø.

Nordmannen klarte aldri å slå tilbake og Martínez vant det første settet 6–4. Det var det førstesettet Ruud har tapt i turneringen.

– Jeg tror jeg aldri sett ham spille så god tennis, som han har gjort her, sier Krogh Sundbø om spanjolens første sett.

Så slo Ruud tilbake i det andre settet, før han måtte gi tapt i det tredje.