AZ-keeper Matthew Ryan (tidligere Brighton i Premier League) forsvant nemlig av gressteppet på Brann stadion og inn i garderoben i minuttene mellom 2. ekstraomgang og straffesparkkonkurransen.

Etter at både Brann og AZ satte sine første fem straffer, reddet samme Ryan det sjette forsøket fra hjemmelagets danske Frederik Børsting. Deretter satte Alexandre Penetra nederlendernes neste, og sendte AZ til gruppespillet i Conference League.

Dermed var Branns Europa-drøm knust. Mens Brann-trener Eirik Horneland var «fly forbannet», slik han selv beskrev det på pressekonferansen etterpå.

Grunnen var at AZ-keeperen og en trener, ifølge Horneland, snek seg ned i garderoben.

– Vi får beskjed om at alle våre spille må stå på banen, mens deres keeper er inne i garderoben og får gjennomgang av straffene. Det er dårlig håndtert av dommerne, sier Horneland til VG.

BOMMET: Frederik Børsting maktet ikke sette sin straffe i mål på straffesparkkonkurransen. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg tok det med dommerne. Det hjelper ingenting. Han skal ha gult kort, og han hadde gult kort fra før. God natt, hadde jeg tenkt da. For da måtte de hatt en utespiller i mål, melder Brann-treneren på pressekonferansen etterpå.

I ordinær tid lå Brann under både 0–2 og 1–3. Men de berget ekstraomganger, blant annet etter et vanvittig innhopp av debutanten og nykjøpte Joachim Soltvedt. Han bidro med både drømmemål og assist før full tid og satte også Branns femte straffe i straffekonken.

– Det ville seg ikke i dag. Jeg synes det er utrolig sterkt å komme tilbake når vi ligger under 1–3, men det er små marginer, sier Soltvedt til VG.

Se straffene øverst i saken!

Han mener at laget ikke var nok kyniske for å ta seg videre fra playoffen.

– Det er sånn det er i Europa, det er kynisme vi må lære av.

– Jeg er utrolig glad for at jeg fikk være med på denne kampen. Jeg er stolt av laget og hele byen, legger Soltvedt til.

TENTE EUROPA-HÅPET: Joachim Soltvedts innhopp sørget for spilleforlengelse for Brann. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Brann fikk en marerittstart på returoppgjøret da den 20 år gamle svensken Mayckel Lahdo sendte bortelaget i ledelsen med en markkryper etter kun elleve minutter. Verre skulle det bli for vertene da Sven Mijnans fikk stå upresset utenfor 16-meteren og prikke inn doblingen et kvarter senere.

Men like før pause tente midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen håpet for Brann da han stanget inn en corner fra Niklas Castro på overtid rett før pause.

REDUSERING: Fredrik Pallesen Knudsen har akkurat redusert for Brann på tampen av første omgang. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

I pausen måtte Pallesen Knudsens stoppermakker Ruben Kristiansen byttes ut. Overfor VG forteller forsvarsspilleren at han må opereres.

Også etter hvilen tok det kort tid før bortelaget hadde ballen i nettmaskene i Brann-målet. Lahdo snappet opp en bakromsball foran Pallesen Knudsen, slo en tunnel på midtstopperen og kikket opp. Der fant han motsatt ving Ruben van Bommel (sønnen til Mark), som enkelt kunne sette inn nok en tomålsledelse.

Men Brann skulle for alvor slå tilbake.

Eirik Horneland tok grep fra sidelinjen og byttet inn debutant Joachim Soltvedt. Etter kun to minutter på banen fikk venstrebacken en gyllen mulighet på frispark 25 minutter fra mål.

Backen, som nylig ble hentet fra Sarpsborg 08, fikk drømmetreff, skrudde ballen rundt muren og limte ballen i krysset - og tente atter en gang håpet for bergenserne.

DRØMMETREFF: Joachim Soltvedt jubler etter å ha curlet inn 2–3 på frispark. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

I sluttminuttene gikk Soltvedt opp for å slå corner, og venstrebackens drømmeinnhopp fortsatte med ny dødball. Innlegget gikk rett på pannen til innbytter Japhet Sery Larsen, som utlignet for Brann med åtte minutter igjen av ordinær tid.

– AZ ser helt knekt ut. Igjen scorer Brann på dødball mot et AZ-lag som har mistet kontroll på kampen totalt, kommenterte fotballekspert Kjetil Rekdal på VGTV.

UTLIGNING: Innbytter Japhet Sery Larsen stanger inn 3–3 for Brann. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Etter Soltvedts innhopp, scoring og målgivende pasning gikk det hele til ekstraomganger.

Der skjedde det lite før Felix Horn Myhre ble utvist på tampen av andre ekstraomgang etter en VAR-sjekk av en Myhres takling noen meter inne på Branns halvdel.

– Jeg har ikke sett det på nytt, men jeg prøvde bare å sveipe foten hans og trodde jeg klarte det. Tydeligvis så var det noen knotter der. Det var kanskje rødt, jeg vet ikke, sier Horn Myhre til VG.

– De som hadde sett det på reprise sa at det så ut som jeg hadde knottene i leggen. Da ser det stygt jo ut. Det var ikke intensjonen, og jeg var litt satt ut da han kom med det der, men det var veldig sent i kampen.

Flere scoringer ble det ikke før straffene, og Conference League-plassen skulle avgjøres med straffesparkkonkurranse. Der ble Børsting altså syndebukk.