Etter to renn leder nå Granerud med «et hav» på de andre: 26,8 poeng foran Dawid Kubacki og 40,1 poeng foran Piotr Zyla, begge fra Polen.

Granerud hoppet 140 og 142 meter - og var totalt overlegen, 6,4 poeng foran Anze Lanisek i nyttårsrennet.

– Dette er et eventyr fra Thorbjørn Egners oldebarn, sier Viaplay-kommentator Kasper Wikestad - med henvisning til den folkekjære barnebokforfatteren.

NORSKE HELTER: Erling Braut Haaland og Halvor Egner Granerud.

Mamma Marit Egner og pappa Svein Granerud var på plass. Det samme var samboer Karoline Nilsen. Alle måtte felle en tåre.

– Dette har vært en barndomsdrøm for Halvor, sier faren - mens stemmen brister.

I arenaintervjuet forklarte Granerud hvorfor han feiret på samme måte som Erling Braut Haaland:

– For to år siden var jeg i god form her. Og jeg tenkte å feire som Haaland, for han var «konge» i Tyskland den gang. Men så ble jeg bare nummer to. Så jeg har ventet på å gjøre en slik feiring her siden.

Granerud har lagt grunnlaget for å ta den første norske hoppuketriumfen sammenlagt på 16 år. Siste norske hoppukevinner sammenlagt er Anders Jacobsen i 2006/2007. Nå håper norsk hoppsport at Granerud kan bryte denne forbannelsen.

– Det største enkeltrennet det er mulig å vinne, sier Halvor Egner Granerud til Viaplay.

– Jeg tok en liten prat med meg selv før det siste hoppet og sa hvor heldig jeg var som fikk lov til å utfordre meg selv sånn.

Nok en gang hadde han tungen ute i ovarennet foran 20.000 tilskuere – utsolgt – i den sørtyske byen.

– Hvis tungen er ute, er sittestillingen stort sett bra. Jeg vokste opp med Jack Wilshere som en stor helt. Det blir som med ham. Han gjorde aldri en finte uten å ha tungen ute, sier Granerud til Viaplay om den tidligere Premier League-spilleren.

STYRETUNGE: Halvor Egner Granerud gjorde som sin gamle fotballhelt Jack Wilshere. Foto: BEN STANSALL / Afp

Landslagssjef Alexander Stöckl kunne avsløre for VG at de gjorde to ting i julen for å få Halvor Egner Granerud i toppform til hoppuken:

  • Finjustere utstyret – både ski, støvler, bindinger og dress.

  • Mental trening med Olympiatoppens Anders Meland.

– Det er sterkt. To av fire stasjoner. Nå kommer det en litt mer krevende bakk for Halvor i Innsbruck. Vi får håpe at han finner rytmen også der. Han har god avstand til de andre - det er kjekt å ha.

– Nervene er bedre nå enn i Oberstdorf, sa Granerud til Viaplay før nyttårshopprennet.

I kvalifiseringen nyttårsaften fikk han trøbbel i ovarennet på grunn av et litt trøblete spor i varmt vær.

– Jeg har en god plan for hvordan det skal løses, sa Granerud.

NYTTÅRSFEIRING: Halvor Egner Granerud feiret nyttårsaften sammen med foreldrene Svein Granerud og Martit Egner og kjæresten Karoline Nilsen. Foto: Geir Olsen / NTB

Tyskerne var ikke i nærheten av å vinne på hjemmebane i nyttårshopprennet. Det er gått 21 år siden en tysker vant det prestisjefylte rennet.

  • Marius Lindvik gjorde et bra førstehopp, men ble så diskvalifisert i dress-kontrollen. Det var selvfølgelig en stor nedtur.

  • Robert Johansson ble nest beste nordmann med 16. plass etter hopp på 129,5 og 133 meter.

  • Johann André Forfang ble nummer 20 og Kristoffer Eriksen Sundal nummer 27. Anders Fannemel kom ikke til finaleomgangen.

PS: Det aller første rennet i Garmisch-Partenkirchen gikk i 1953 og ble vunnet av en nordmann, Asgeir Dølplads.