Kevin De Bruynes fenomenale stupheading åpnet showet for gjestene, og derfra var det egentlig enveiskjøring.

Phil Foden doblet da han skjøt et tvilsomt idømt frispark via muren og inn.

Samme mann utnyttet et vel ambisiøst Brighton-forsøk på å spille seg ut bakfra og trillet inn 3–0 før pause. 23-åringen har en knallsterk sesong, og scoret sitt 15. og 16. ligamål for sesongen.

Det er vanskelig å beskrive De Bruynes perlescoring godt nok – den bør nok helst ses:

– Manchester City våkner på denne tiden. De elsker innspurten, omfavner den og ser frem til den. Andre lag kan gjemme seg, bli innesluttet og ikke ønske ballen eller presset. City elsker det, sier Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp.

Seieren betyr at City er poenget bak den fremste tittelrivalen Arsenal. De har også én kamp til gode. Dermed vinner City tittelen dersom de vinner alle sine fem gjenværende kamper.

Men legg spesielt merke til oppgjøret de har 14. mai:

Brighton-fansen her på Amex byttet mellom å rope «juksere, juksere, juksere» mot Manchester City og rive seg i håret over valgene til eget lag.

Dommerne fikk også høre det. Først da Foden fikk frisparket han scoret på, så da hjemmelaget hadde gode grunner til å rope på straffe tidlig i andre omgang. Pascal Groß ble tilsynetalende revet i bakken av Rodri, men fikk ingenting.

Da Joao Pedro gikk i bakken etter tilsynelatende å bli løpt ned av Josko Gvardiol, rant begeret over for mange. Og City slapp trolig billig unna med dommeravgjørelsene totalt sett.

TVILSOMT FRISPARK: Phil Foden skyter frisparket via muren og i mål, men det var flere som tvilte på om han burde fått muligheten i det hele tatt. Foto: Zac Goodwin / Pa Photos / NTB

Erling Braut Haaland sto over også denne kampen med skaden han pådro seg forrige onsdag i kampen mot Real Madrid.

Skaden skal ikke være alvorlig, og City virker å klare seg greit uten ham i alle fall for øyeblikket.

– Jeg tror ikke han er ute lenge. Jeg snakket med ham i går og han sa at han følte seg bedre. Vi får se om han er klar til Nottingham Forest eller kampen etter det, sier City-manager Pep Guardiola til Viaplay.

Hans erstatter Julian Alvarez scoret et Haaland-lignende mål da han satte inn en retur fra Kyle Walkers forarbeid og la på til 4–0 i andre omgang.

Allerede søndag skal de møte Nottingham Forest borte, i det som blir en viktig dag i tittelracet. City har det fortsatt i egne hender.

PS! Oscar Bobb var ubenyttet reserve for Manchester City.