I begynnelsen av mai var forholdet mellom den greske verdensnieren Tsitsipas og spanske Badusa over. Det meldte de selv i sosiale medier.

De var tennissportens superpar i ett år før det var bråstopp.

Torsdag spiller Tsitsipas kvartfinale i Italian Open mot Nicolas Jarry, mens Badosa røk ut i åttedelsfinalen mot Coco Gauff mandag.

– Følelsesmessig har det ikke vært lett de siste dagene, men jeg er en sterk person, så jeg prøver å håndtere alt så godt jeg kan. Jeg er ganske stolt av meg selv, med hvordan jeg gjør det, sier Badosa melder tennis.com.

Hun er ranket som nummer 126 i verden og forteller at karrierene kom i veien for forholdet.

– Da vi var gode, var forholdet bra. Andre ganger hadde vi våre egne karrierer, våre egne ting, og noen ganger er det bedre å gå hver sin vei, sier den spanske tennisspilleren.

Hun sammenligner eget brudd med da det tok slutt mellom Maria Sjarapova og Grigor Dimitrov i 2015.

– Dette minner meg mye om historien til Maria og Grigor, der du møter den rette personen, men kanskje på feil tidspunkt. Det er litt sånn, sier Badosa.

HEIET: Maria Sjarapova vant fem Grand Slam-titler i karrieren, her heiet hun på Grigor Dimitrov i 2013. Foto: TOBY MELVILLE / Reuters / NTB

Paret hadde en felles Instagram-konto og delte mye. Begge skal spille French Open som starter i Paris om halvannen uke. Tsitsipas slo Casper Ruud i finalen i Monte Carlo Masters midt i april, men Ruud slo tilbake og tok grekeren i finalen i Barcelona like etter.

– Vi har et godt forhold mellom oss. Han er en flott fyr og jeg ønsker ham alt godt. Jeg vet at det er det samme på hans side, sier Badosa ifølge Tennis.com.

Casper Ruud har hatt en strålende sesong så langt, men på grusen i Roma fikk han problemer med ryggen og røk ut mot Miomir Kecmanovic allerede i 2. runde.