Parkering: Kjerrane

gps: 58,15543 N 7,92194 Ø

Turlengde: 6,0 km

Start på Kjerrane der det er grei parkering, og du tar bakken opp mot nord. Nå er du i hovedturløypa som er rødmerket. Pass på i en rekke kryss og ta gjerne et ekstra kikk på karttavlene som er satt opp flere plasser i denne løypa. Du skal holde deg i Hovedturløypa ganske lenge.

Etter Kolåsmyra tar du til høyre – du finner skiltet til Krogvannstemmen og følger stien helt fram til demningen helt øst i Krogvann. På selve demningen ligger en liten bygning. Den har tidligere vært brukt i forbindelse med byens drikkevann, nå ryktes det at den skal bli vaffelbu.

Er det sommer, kan du hoppe i vannet fra den lille tangen like før demningen. Her er det fint å innta nista også. Vel nedkjølt og forhåpentligvis god og mett, går du over demningen og tar stien opp bakken mot sør. Ganske snart kan du ta en avstikker mot øst og kommer deg opp på Åmliknuten (159 moh.) med fin utsikt. Vel nede på stien igjen tar du av til venstre og går på myke skogstier mot Hovedturløypa som du følger tilbake til Kjerrane.

Turen er hentet fra boken ”32 Nærturer i Kristiansand” av Arne H. Holte. Boka er utgitt i samarbeid med Midt-Agder Friluftsråd og Oddersjaa.