Men først må Sverige slå Tsjekkia torsdag kveld. Det skjer uten Ibrahimovic i troppen på grunn av karantene. I potten ligger en VM-billett.

– Ibrahimovic er en fantastisk fotballspiller med en unik personlighet som viser hvordan man kan flytte aldersgrensene i fotball. Det handler om å kjenne kroppen, rett trening og kosthold, samt mental styrke. Jeg jobber med de sakene også. Hvert år kjenner jeg meg sterkere, sier Lewandowski til Aftonbladet.

Europas beste målscorer de siste sesongene, for Bayern München, forteller videre at han ikke tenker på hvor lenge han skal fortsette.

– Flere titler er målet. Jeg forsøker hele tiden å utvikle meg individuelt. Nå fokuserer jeg på de nærmeste målene, å vinne Bundesliga og Champions League med Bayern München og komme til VM-sluttspill med Polen, sier Lewandowski.

STORSCORER: Robert Lewandowski roser Zlatan Ibrahimovic. Foto: MICHAELA REHLE / AFP

Ibrahimovic, som jager seriegull i Italia, innrømmer at han har panikk for å gi seg.

– Man har den lille redselen, sa AC Milan-spissen til svenske medier tirsdag.

– Jeg vil ikke angre meg når jeg slutter. Jeg vil maksimere min karriere, sier Ibrahimovic.

HOLDER KOKEN: 40 år gamle Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jonas Ekstromer/TT

Torsdag skulle Polen møtt Russland til play off i VM-kvalifiseringen, men som følge av Russlands krig i Ukraina er de utestengt. Det gikk Lewandowski i front for.

Polen møter dermed vinneren av torsdagens semifinale mellom Sverige og Tsjekkia i play off-finale om en VM-billett neste tirsdag. Her vil Ibrahimovic eventuelt være tilgjengelig igjen.

Det kan bli en prestisjeduell mellom Lewandowski og Ibrahimovic. Sverige slo Polen ut av EM sist sommer med 3–2-seier. Polakken ønsker mulighet for revansje.

– Sånne øyeblikk husker man alltid lenge. Jeg gjorde to mål, men det holdt ikke. I stedet for lykke, ble jeg lei meg og skuffet, sier Lewandowski.

Det er ikke bare i Sverige, Polen og Tsjekkia fotballnervene vil være store de neste dagene.

Regjerende Europa-mester Italia skal møte Nord-Makedonia hjemme, mens Cristiano Ronaldo og Portugal får besøk av Tyrkia. Vinnerne av de to kampene, spiller playoff-finale tirsdag om Qatar-billett.

Playoff-semifinalen mellom Skottland og Ukraina er utsatt på grunn av krigen. Men Wales og Østerrike møtes til semifinale torsdag, og vil senere gjøre opp om VM-billett med vinneren av Skottland-Ukraina. Dato for det er ikke kjent.