Det bekrefter klubbene mandag kveld.

– Følelsen er veldig bra. De ville virkelig ha meg. Jeg har vært ønsket i lange perioder. Det smigrer, så er det ut i Europa nå forhåpentligvis. Det er noe jeg har drømt om lenge, sier Lindseth til VG.

Ifølge VGs opplysninger får Sarpsborg mellom 5–7 millioner kroner for midtbanespilleren. Sarpsborg 08-sportssjef Thomas Berntsen ønsker ikke å kommentere overgangssummen overfor VG.

– Det har vært lange forhandlinger, men til slutt har vi kommet til et punkt der overgangen passer godt for både oss som klubb og Jonathan som spiller, sier Berntsen i pressemeldingen.

Lindseths kontrakt med den norske klubben får ut ved årsskiftet. 26-åringen står med 100 kamper for Sarpsborg. Denne sesongen har han spilt 13 kamper i Eliteserien og scoret to mål.

Først som 23-åring fikk Lindseth muligheten på øverste nivå.

– Jeg fikk aldri sjansen i Odd og hadde ikke spilt Eliteserien før jeg gikk til Sarpsborg 08 i 2019. Det har ikke stått skrevet i stein at jeg skulle få utenlandseventyret oppfylt, men nå er jeg her.

Han reiser ned til Bulgaria på mandag om en uke. Flystreiken har gjort det vrient å besøke landet på forhånd, men han forteller at agent Jack Karadas har vært nede og sjekket forholdene.

Lindseths siste kamp blir hjemme mot Lillestrøm i helgen.

– Det blir selvfølgelig rart. Det er alltid vemodig å dra fra et sted. Det gir nok litt ekstra energi å avslutte på en god måte, sier han.

Hovedstadsklubben står med 31 seriemesterskap og er landets mestvinnende klubb gjennom historien. Forrige sesong endte de på 2. plass bak Ludogorets.

CSKA Sofia spilte også Conference League forrige sesong, hvor de var i gruppe med Bodø/Glimt. Bulgarerne endte sist i gruppen med ett poeng.