– Jeg synes det er hyggelig og morsomt at de har plakaten av meg ved inngangen på Olympiatoppen her i Trondheim. Nei, jeg vil ikke ha den fjernet. Jeg synes det er en ære å være avbildet på Olympiatoppen i hjembyen min. Og det at jeg ikke er velkommen inn der, lever jeg godt med, sier Klæbo til VG.

Skiløperen takket i våres nei til tilbudet om landslagsplass, og har siden uttrykt frustrasjon og misnøye med Skiforbundet. Som en konsekvens av avslaget, har han mistet tilgangen til Olympiatoppens ressurser.

Likevel henger det en stor plakat av ham ved inngangen til Olympiatoppens senter i Trondheim – ved siden av den trønderske kombinertløperen Jørgen Graabak.

Olympiatoppen deler bygg med Trondheim Idrettsklinikk (fysioterapeuter, ernæringskonsulenter og fysiske trenere), og toppidrettssjef Tore Øvrebø sier til VG at plakaten tilhører Trondheim Idrettsklinikk. Øvrebø har ikke besvart VGs oppfølgingsspørsmål om at Olympiatoppens logo vel å merke er en del av Klæbo-plakaten.

Klæbos team og Skiforbundet har vært i forhandlinger om en representasjonsavtale som gjør at han kan gå verdenscup til vinteren.

Foreløpig har ikke partene kommet i mål.

Skiforbundet har en regel som sier at en i utgangspunktet ikke skal få representere Norge i konkurranser om man takker nei til forbundets plass.

– Jeg visste at utestengelse fra Olympiatoppen var en del av det å ikke være på landslaget, eller det at jeg ikke har en representasjonsavtale som er status i dag. Sånn sett er det ingen overraskelse for meg, sier Klæbo.

TEAM KLÆBO: Medierådgiver Lasse Gimnes, skiløper Johannes Høsflot Klæbo, manager-pappa Haakon Klæbo og trener-morfar Kåre Høsflot. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Han har bladd opp for en egen rulleski-mølle i garasjen på Byåsen i Trondheim for å kunne gjøre trening og tester som han tidligere har gjort på Olympiatoppen.

– Jeg kan ikke si at utestengelsen plager meg, eller hindrer meg i å gjøre det treningsarbeidet jeg skal gjøre. Jeg har jo også skaffet meg en ny mølle, og den vil være til stor hjelp slik at vi får kjørt de testene på møllen som vi tidligere har gjort på Olympiatoppen, sier Klæbo.