– Det er både skadefryd og også litt kjærlighet. Det har egentlig vært helt mørkt for Sverige, bedømmer Kjetil Jansrud, TV-ekspert for Viaplay.

Arven etter Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Pernilla Wilberg og Andre Myhrer har fått seg en knekk i Courchevel og Méribel. Da Anna Swenn-Larsson, den eneste svensken alpinisten med verdenscupseier denne sesongen, hektet nær målhenget i 1. omgang i kvinnenes slalåm var fiaskoen et faktum.

– Hun skulle redde vårt VM, var håpet til den svenske Viaplay-eksperten Frida Hansdotter, OL-gullvinner fra 2018.

Lørdagens slalåmrenn endte et med sensasjonelt gull til Laurence St-Germain – og svensk syvendeplass, til Sara Hector.

Med mindre influensa-syke og pallplass-løse Kristoffer Jakobsson (i inneværende sesong) overrasker i søndagens herreslalåm så har Sverige for første gang på 22 år endt uten sølvtøy i et alpin-mesterskap.

Med unntak av VM 2009 har Sverige fått med seg «noe» helt siden 1991.

Det var med begrensede håp de dro til Frankrike i år. Sverige har bare seks pallplasser i verdenscupen denne sesongen. Én av de er en delt seier i slalåm for Anna Swenn-Larsson. Likt med sveitsiske Wendy Holdener i Killington i USA før jul. Sara Hector er den andre med pallplass. Hun mislyktes totalt i VM.

– Det var denne øvelsen Sverige skulle ta sin medalje i VM, og det har vært begredelig til nå. Hector var en av storfavorittene i storslalåm, og endte på en 13. plass der. Derfor hvilte det et stort ansvar på skuldrene til Swenn-Larsson i dag, fortsetter Jansrud.

Hun hang med i toppen frem til den miserable hekten i førsteomgangen, lørdag. Hun trasket gjennom intervju-området med tårer bak brilleglassene hun ikke tok av for TV-stasjonene denne gangen. 31-åringen ble sølvvinner i slalåm på hjemmebane i Åre i 2019. I 2023 reiser hun hjem med «tom» koffert.

– Jeg er ekstremt skuffet, dette er veldig tøft, konkluderte hun selv til journalistene på plass i Frankrike.

Denne sesongen har Norge på sin side 28 pallplasser i verdenscupen. 13 seire. Sveits har flest pallplasser med 43 (17 seire).

Lurer du på hva som skjer av sport i helgen? Sjekk VGs nye sportskalender.