Jordan Ayew pådro seg nemlig sitt andre gule etter en unødvendig takling midt på banen.

Det første gule er imidlertid det som får trenerveteranen Hodgson til å reagere – utover at han mener det er «utrolig strengt»:

– Van Dijk tok muligheten og gjorde at Ayew fikk kort ved å sparke ballen på ham fra noen få meter unna, sier 76-åringen til The Athletic.

– Det er veldig skuffende. Liverpool trenger ikke sånne spillere med slik kvalitet og status som prøver å få motstandere gule kort, hagler det fra Hodgson.

  • Se de gule kortene her:

98 sekunder etter at Ayew ble utvist smalt det.

Før Ayew hadde rukket å komme seg til garderoben hadde Liverpool og Mohamed Salah utlignet, med Salahs 200. scoring for klubben.

Og rett etter at fjerdedommeren viste de ti tilleggsminuttene som var lagt til på tampen dukket Harvey Elliott opp utenfor boksen.

20-åringen banket til og overrasket keepererstatter Remi Matthews. Skuddet smalt i mål, og sikret tre poeng for Liverpool.

– Jeg sa til guttene at det er første gang jeg har sett noen spille så dårlig som vi gjorde i 76 minutter - og fremdeles vinne kampen, sier Jürgen Klopp til The Athletic.

– Ikke den beste fotballkampen. Det handlet om å få tre poeng. Vi fikk dem og vi er mer en glade, fortsetter Liverpool-manageren.

Seieren gjør at Liverpool klatrer til toppen av tabellen med én kamp mer spilt enn Arsenal poenget bak.

– Det er alltid en fantastisk følelse å score, spesielt å sikre seieren også. Selhurst Park er et vanskelig sted å komme til, men vi gir aldri opp, sier Elliott etter kampen.

Han kan også takke sisteskanse Alisson, som var tilbake etter skade.

Ti minutter på overtid headet Palace-stopper Joachim Andersen på mål fra kort hold, men brasilianeren reddet mesterlig.

Nå er Liverpool midlertidig på tabelltopp i Premier League.

Salah lar seg imponere av «nye» Liverpool.

– Jeg ser mentaliteten om å kjempe til siste slutt. Vi fortsetter å gjøre det. Vi har et nytt lag fordi det er seks, syv nye spillere. Vi må gi dem råd. De lærer mye fortsatt. Men vi kan gjøre noe spesielt i år, sier han etter kampen.

RØDT: Jordan Ayew sendes i garderoben. Foto: Adam Davy / Pa Photos

Slik så det ikke ut den første omgangen. Sjeldent har vel ordet sjansefattig vært mer beskrivende for en fotballkamp.

Liverpool hadde ballen 75 % av tiden, men skapte ikke et eneste skudd på mål. De traff heller ikke rett utenfor målet, så det er sagt.

I stedet var det Crystal Palace som var nærmest scoring. Jordan Ayew fant Jefferson Lerma på bakerste stang, men Liverpool-keeper reddet mesterlig.

Via hansken fikk dog ballen en lei skru, og satte retning mot målet. Der traff den stolpen, før Alisson igjen snappet ballen.

Minutter senere ble det dramatisk igjen. Will Hughes tok ballen fra Endo rett utenfor Liverpools boks, og sendte Edouard alene med keeper. Der kom Virgil van Dijk flygende inn, og felte spissen.

Dermed dømte dommeren straffe. Men VAR brøt inn og mente det var frispark til Endo i forkant. Dermed var Liverpool reddet.

I andre omgang snudde VAR-lykken for Palace. Jean Phillipe Mateta gikk i bakken etter et innlegg, men dommeren reagerte ikke. Minutter senere ble plutselig spillet stoppet.

VAR grep inn, og dommer Andrew Madley pekte kjapt på straffemerket etter en tur til skjermen.

Mateta tok straffen selv, og satte inn 1–0.

Men så kom altså Ayews andre gule, og da snudde lykken for Liverpool. Dermed forlenger Liverpool rekken uten tap i Premier League til ni.