Ansettelsen ble bekreftet på Åsanes nettsider onsdag. Også Ranheim har lagt ut en melding om at den meritterte trøndertreneren har skrevet på en ettårskontrakt .

Ingebrigtsen har fortid som trener i nettopp Ranheim. Han hadde det sportslige ansvaret i klubben tilbake i 2007. Senere har han vært i Bodø/Glimt, Viking, Rosenborg, belgiske Oostende, greske APOEL og Brann.

Tidligere i januar tok Ranheim avskjed med Hugo Pereira som deres hovedtrener. Klubben endte i fjor på 8.-plass i 1. divisjon.

Ingebrigtsen har tidligere ledet Rosenborg til tre seriemesterskap og to cupgull. Hans siste treneroppdrag ble mindre vellykket, og han fikk sparken underveis i Branns nedrykkssesong i 2021.

Det siste året har Ingebrigtsen jobbet som sportssjef for 1.-divisjonsklubben Åsane.

57-åringen har også en imponerende spillerkarriere å se tilbake på. Trønderen spilte i klubber som Rosenborg, Frigg, Manchester City og Byåsen. Han hadde også et par låneopphold i Strømsgodset og Lillestrøm.

Som spiller noterte han 30 mål på 233 kamper for klubb- og landslag. Det resulterte i tre seriemesterskap og cupgull med Rosenborg.