Dermed må Molde stålsette seg for på 16-delsfinale i Conference League.

Utgangspunktet var allerede vanskelig. Etter at Molde rotet bort seieren mot Qarabag 30. november, måtte Molde ta flere poeng enn laget fra Aserbajdsjan denne kvelden.

Kontrastene ble store. Qarabag fikk en drømmestart mot Häcken med scoring allerede etter 40 sekunder.

Til pause lå Molde under 3–0, der attpåtil ett av dem var selvmål.

– Det var en brutal realitetssjekk. En enorm forskjell blant de store lagene i Europa. Det fikk Molde brutalt innse, sier ekspert Lars Tjærnås.

Bayern Leverkusen var gode. Men:

– Molde gjør en dårlig kamp i tillegg. Molde slapp inn dumme baklengsmål og blir tatt på ren råskap, sier Tjærnås videre.

RØFT: Magnus Grødem og Haugan ser oppgitt på hverandre etter at Adam Hložek satte inn kampens femte mål. Foto: ULRICH HUFNAGEL / AFP / NTB

Spissen Patrik Schick scoret kampens første mål etter seks minutter. Det kom etter at han nærmest ble servert en feilpasning, og fikk tid og rom til å fyre av et lavtliggende skudd.

Midtstopper Edmond Tapsoba fikk stå alene i sekstenmeteren etter en corner, og headet inn 2–0.

Det tredje målet kom etter at en av kampens beste spillere, Nathan Tella, utfordret og lå inn et hardt innlegg, som Ellingsen styrte i eget mål.

– Fiaskoen ble komplett for Molde. Men det er maks uflaks, sier Tjærnås.

Andre omgang handlet om å bevare stoltheten. Få hadde særlig troen på at et avansement i Europa League ville gå etter den omgangen.

Det var rett og slett klasseforskjell mellom Erling Moes og Xabi Alonsos menn.

Og det viste Adam Hložek, som scoret både ett og to mål i andre omgang.

Men så kom oppturen for Molde.

Eric Kitolano ble spilt i bakrom av Ellingsen, og nærmest skled ballen i mål.

TRØSTEMÅL: Eric Kitolano feirer målet med Gustav Kjølstad Nyheim som fikk noen minutter mot det tyske laget. Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters / NTB

Per-Mathias Høgmos siste reise som Häcken-trener ble heller ikke særlig «smooth».

Laget til den tidligere norske landslagssjefen røk på 2–1-tap i Aserbajdsjan, der keeper Peter Abrahamsson sikkert angrer fælt på at han spilte Leandro Andrade direkte i beina etter 40 sekunder.

Nå fortsetter Høgmo i Urawa Red Diamonds i Japan, mens Moldes videre Europa-eventyr blir i Conference League.

Molde skal spille 16-delsfinale mot en av annenplassene fra Conference League.