Det bekrefter Celtic på sine hjemmesider torsdag ettermiddag. Vålerenga bekrefter også trønderens overgang.

– Jeg har hatt det veldig bra i Vålerenga. Kom som 15-åring og har vokst her på mange måter, både som spiller og person. Jeg har vært heldig som har spilt for Norges villeste fans, og jeg setter enormt stor pris på støtten både gjennom tykt og tynt, sier Thiago Holm.

– Celtic er en massiv klubb, kanskje større enn mange forstår. Jeg gleder meg til å spille foran 60-65.000 fans på ukentlig basis, derbyet mot Rangers og ikke minst Champions League til høsten, sier Thiago Holm.

Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson forteller at salget er det største i Vålerengas historie. Ifølge TV 2 skal overgangen være verdt rundt 35 millioner kroner for VIF, i tillegg til at klubben har sikret seg en betydelig videresalgsprosent.

Thiago Holm kom til Vålerenga fra Ranheim i 2019. Han fikk 75 obligatoriske kamper for hovedstandsklubben, og scoret seks mål.

– Det var hans tur nå. Det har vært stor interesse rundt Odin i flere år, men det er først nå vi føler at det var rett både for han og klubben, sier Jonsson og fortsetter:

– Odin kommer til en klubb som dominerer i hjemlig liga og har ballen mye i kampene, noe som passer hans spillestil. Det skal bli en stor glede å se han i Champions League til høsten.

Thiago Holm blir med det Brendan Rodgers første signering i sin andre periode som Celtic-manager.

– Vi er glade for å hente Odin til klubben så tidlig i overgangsvinduet. Han er en spiller som har vært i klubbens speider- og rekrutteringssystem en stund, sier Rodgers.

Rodgers ledet Celtic sist fra 2016 til 2019. Han har også vært manager for blant andre Liverpool, Swansea og Leicester.

– Jeg har sett ham nøye og tror han er en som kan utgjøre en stor innvirkning i klubben, sier Rodgers om Thiago Holm.

FØRSTE SIGNERING: Brendan Rodgers starter sin andre periode som Celtic-manager med å hente Odin Thiago Holm. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB